Premijer USK ima i hrvatsko državljanstvo

FTV tvrdi da je Hamdija Lipovača planirao bijeg iz zemlje!

Hronika18.12.14, 12:44h

FTV tvrdi da je Hamdija Lipovača planirao bijeg iz zemlje!
Prema informacijama Federalne televizije, Tužilaštvo USK-a će zatražiti jednomjesečni pritvor za obojicu uhapšenih, prvenstveno zbog straha od toga da bi Hamdija Lipovača mogao pobjeći u inostranstvo

Osumnjičeni premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača, zajedno s Alenom Gluhalićem, prebačen je danas u Tužilaštvo USK.

 

Prema riječima Adnana Tulića, portparola Tužilaštva USK, osumnjičeni će danas biti ispitani, a zatim će Tužilaštvo uputiti zahtjev za određivanje mjere pritvora. Kantonalni sud u Bihaću o mjeri pritvora će se očitati kasno danas ili eventualno sutra.

 

Prema informacijama Federalne televizije, Tužilaštvo USK-a će zatražiti jednomjesečni pritvor za obojicu uhapšenih, prvenstveno zbog straha od toga da bi Hamdija Lipovača mogao pobjeći u inostranstvo. Naime, ova policijska akcija trebala je biti izvedena krajem sedmice, ali su istražni organi u međuvremenu dobili informaciju da premijer Lipovača sprema bijeg u Hrvatsku, tačnije Zadar, gdje ima nekretnine. Uz to, Lipovača posjeduje i hrvatsko državljanstvo.

 

Dvojac koji je uhapšen u jučerašnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP) sumnjiči se za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook