Pokušao da se ubije u zatvorskoj bolnici

Vozač BMW-a smrti prerezao vene: 'Ubio sam prijatelje, za mene više nema života!'

Hronika29.11.14, 10:09h

Vozač BMW-a smrti prerezao vene: 'Ubio sam prijatelje, za mene više nema života!'
Svjestan sam toga kakvu sam tragediju izazvao, ubio sam tri prijatelja, i zato meni više nema života - rekao je Dušan Jovanović (19), vozač BMW, koji je u četvrtak uveče pokušao da se ubije u zatvorskoj bolnici, piše Kurir.

 

 


Nekoliko sati pošto je sahranjena treća žrtva saobraćajne nesreće Anastasija Beba Stajić (17), Jovanović je pokušao sebi da prereže vene. 


Srećom, zatvorski stražari i osoblje bolnice odmah su reagovali i ukazali mu pomoć.


Zorana Vučićević, portparolka Uprave za zavodske sankcije izjavila je za "Blic" da Jovanovićev slučaj okarakterisan kao samopovrijeđivanje i da on nije bio životno ugrožen. Ona nije željela precizirati kojim oštrim predmetom se Jovanović posjekao.

 
Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je pokušao da prereže vene žiletom iz plastičnog brijača u zatvorskoj bolnici.


Jovanović je u zatvorsku bolnicu prebačen dan poslije određivanja pritvora zbog lošeg psihičkog stanja. Procjena ljekara je bila da on nije agresivan prema sebi zbog čega je stavljen u grupnu sobu sa ostalim pacijentima. Jovanović nije bio vezan za krevet, što je standardna procedura kada su u pitanju pacijenti za koje se procijeni da imaju samoubilačke namjere.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook