Potvrđene kandidature pet kandidata

Danas zasjeda Glavni odbor SDP-a, trebao bi potvrditi konačnu listu kandidata za predsjednika stranke

Front29.11.14, 09:06h

Danas zasjeda Glavni odbor SDP-a, trebao bi potvrditi konačnu listu kandidata za predsjednika stranke
Glavni odbor SDP-a BiH danas bi trebao potvrditi konačnu listu kandidata za predsjednika ove partije, koji će biti biran 6. decembra, na vanrednom kongresu.

 

 

Za sada je Predsjedništvo potvrdilo kandidature Nermina Nikšića koji je, prema posljednjim informacijama, imao čak 57 nominacija, Besime Borić sa pet, Mirka Pejanovića sa dvije, Svetozara Pudarića sa 28 i Selima Bešlagića sa 26 nominacija, piše Oslobođenje.

 

Predsjedništvo SDP-a je u četvrtak odlučilo da Glavnom odboru predloži još četiri kandidata za koje je Kadrovska komisija ocijenila da nemaju potpunu dokumentaciju i dovoljno nominacija, a to su Tomislav Tomić, Sanjin Saračević, Ferhat Mustafić i Tarik Hošić. Kandidature su povukli Hamdija Lipovača, Zukan Helez i Mahmut Alagić. Na sjednici je usvojena i šira lista kandidata kao osnov za izbor novih saziva Glavnog i Nadzornog odbora SDP-a BiH, te je sumirana rasprava o izmjenama Statuta partije. 

 

Glavni odbor SDP-a BiH će danas utvrditi listu kandidata za predsjednika, za GO i Nadzorni odbor, te predložiti izmjene Statuta, navodi Oslobođenje.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook