Vučić osudio rezoluciju EP o Šešelju

Srbija više nije vreća za udaranje

Hronika27.11.14, 16:46h

Srbija više nije vreća za udaranje
Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas rezoluciju Evropskog parlamenta o predsjedniku Srpske radikalne stranke (SRS) i haškom optuženiku Vojislavu Šešelju, istakavši da je ona uvredljiva, uznemirujuća i razočaravajuća, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

 

 

U toku obraćanja novinarima u Vladi Srbije Vučić je rekao da ne postoji nijedan čovjek koji bi mogao da poredi Šešelja sa današnjim vlastima Srbije i da su evropski parlamentarci tom rezolucijom željeli da umanje ugled Srbije u svijetu.

 

„Srbija nije više onako beznačajna i mala kao što je bila i nije vreća za udaranje“, rekao je Vučić i naglasio da rezolucija predstavlja licemerje, upitavši „da li mislite da niko iz Srbije ne sme da vam odgovori?“

 

On je poručio da neće dozvoliti da se Srbija ponižava, kako je rekao, lažima i neistinama.

 

„Mnogo me više brine politika, pitanje Ukrajine i ono što se dešava u regionu“, rekao je Vučić i dodao da rezultat ovakve rezolucije "nije slabost već snaga Srbije".

 

On je odgovarajući na novinarska pitanja da li će ova rezolucija poremetiti odnose Srbije sa EU, između ostalog, rekao da se rad Vlade Srbije nekome ne dopada.

 

Srbijanski premijer je kritikovao i hrvatske vlasti zbog rezolucije istakavši da je čitava inicijativa u kontekstu izborne kampanje. 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook