Akcija SIPA-e na području Rogatice

Uhapšen saučesnik Veselina Vlahovića Batka zbog zločina na Grbavici

Hronika27.11.14, 09:27h

Uhapšen saučesnik Veselina Vlahovića Batka zbog zločina na Grbavici
G.M. je osumnjičen da je počinio silovanje i seksualno zlostavljanje žene bošnjačke nacionalnosti, čime je počinio kazneno djelo - ratni zločin protiv civilnog stanovništva


Po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH policijski djelatnici SIPA, na području Rogatice, lišili su slobode osumnjičenog G.M. rođenog 1966. godine. Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za ratni zločin počinjen nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području sarajevskog naselja Grbavica, koji je počinio kao saučesnik Veselina Valhovića Batka.

 

Dugom i temeljitom istragom koju je vodio postupajući tužitelj i operativnim radom na terenu, Tužiteljstvo BiH je došlo do saznanja da je osumnjičeni G.M., koji je nakon rata boravio na području općine Rogatica, sudjelovao u ratnim zločinima zajedno sa Veselinom Vlahovićem, koji je pravomoćno osuđen na 42 godine zatvora.

 

G.M. je osumnjičen da je počinio silovanje i seksualno zlostavljanje žene bošnjačke nacionalnosti, čime je počinio kazneno djelo - ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

 

Osumnjičeni će tokom dana, uz prateće mjere osiguranja, biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

 

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivne istrage sa ciljem pronalaska, otkrivanja i kaznenog gonjenja počinitelja ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook