LIGA PRVAKA

Mario Mandžukić s tri gola razbio Olympiacos i osigurao Atleticu plasman u drugi krug

Sport26.11.14, 22:57h

Mario Mandžukić s tri gola razbio Olympiacos i osigurao Atleticu plasman u drugi krug
Utakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je pretposljednje kolo Lige Evropskih prvaka. U derbiju Arsenal slavio pobjedu nad Borussiom, a Mandžukić u dresu "jorgandžija" postigao tri gola Olympiacosu

 

Večerašnjim susretima u grupama A. B, C i D je kompletirano pretposljednje kolo grupne faze Lige evropskih prvaka u fudbalu, javlja Anadolu Agency (AA).

 

U grupi A večeras su se sastali španski Atletico Madrid i grčki Olympiacos, a domaćin je slavio uvjerljivu pobjedu rezltatom 4:0 uz briljantan nastup hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića koji je postigao čak tri gola.

 

U drugom susretu ove grupe je italijanski Juventus je u gostima savladao švedski Malmo rezultatom 2:0.

 

Prvi u grupi sa 12 bodova je Atletico, dok Juventus ima devet. Olympiacos je sakupio šest, a Malmo tri boda.

 

U grupi B su se sastali Basel i Real Madrid, a Madrižani su slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Utakmica je riješena golom ponajboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda.

 

Ludogorets je dočekao Liverpool, a utakmica je završena neriješenim rezltatom 2:2.

 

Real iz Madrida je sakupio maksimalnih 15 bodova, a u posljednjem kolu će se odlučivati o drugom timu koji će nastaviti takmičenje, kao i o trećem koji će preseliti u Evropa ligu. Basel trenutno ima šest, a  Liverpool i Ludogorets po četiri boda.

 

Zenit je nešto ranije danas kao domaćin sa 1:0 savladao Benficu, a Bayer Leverkusen je kod kuće poražen od ekipe Monaca sa minimalnim rezultatom.

 

Uprkos porazu, Leverkusen bh. reprezentativca Emira Spahića ostao je na prvom mjestu u grupi sa devet bodova, a slijede Monaco sa osam, Zenit sa sedam i Benfica sa četiri boda.

 

I u grupi D su večeras snage odmjerili Anderlecht i Galatasaray, a belgijska ekipa je slavila pobjedu rezultatom 2:0. Istim rezultatom je i Arsenal pobijedio Borussiu iz Dortmunda.

 

Dortmund sa 12 i Arsenal sa deset bodova već su izborili plasman u narednu fazu elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu, dok će Anderlecht sa pet bodova evropski put nastaviti u Evropa ligi. Turski Galatasaray je sa jednim bodom bez šansi da u narednom posljednjem kolu izbori „prezimljavanje“ u evropskim takmičenjima.

 

 

(Anadolija/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook