UVODE SE NOVA RIGOROZNA PRAVILA

Hoćete li od 1. januara i dalje imati Facebook profil?

Lifestyle26.11.14, 18:54h

Hoćete li od 1. januara i dalje imati Facebook profil?
Novom politikom Facebook će dobiti još više informacija o svojim korisnicima, i svima ponuditi reklame na osnovu toga što koga zanima


Ovo su nova Facebook pravila - Hoćete li od 1. siječnja i dalje imati Facebook profil?

   
Facebook je svojim korisnicima poslao obavijest o novim pravilima od 1. siječnja 2015. godine. Riječ je o novim uvjetima korištenja, kao i boljem plasiranju reklamnih sadržaja.

 

U dijelu koji se zove 'Privacy Basics' korisnici će na interaktivan način moći saznati sve što ih zanima o korištenju popularne društvene mreže. Tu će korisnicima biti objašnjeno što ljudi mogu vidjeti na svojim profilima, kako drugi mogu komunicirati s njima, kao i što oni sami mogu vidjeti u vlastitom 'News Feed-u'.

 

Kompanija planira novim uvjetima korištenja poboljšati i tipove reklama. Novom politikom Facebook će dobiti još više informacija o svojim korisnicima, i svima ponuditi reklame na osnovu toga što koga zanima. Od sada ćemo viđati iste reklame na svim uređajima s kojih pristupamo ovoj društvenoj mreži, a kada jednom neki oglas označimo kao 'nepoželjan', on se, tvrde u Facebooku, više nikada neće pojaviti.

 

Samim prihvaćanjem uvjeta korištenja odavno smo dozvolili ovoj društvenoj mreži da prikuplja veliki broj informacija o nama, kao što su mjesto na kojem se nalazimo, ime, prezime, datum rođenja, a na osnovu toga što pratimo, Facebook može dobiti i neku opću sliku o profilu korisnika.

 

Najavljeno je i da će u nekim regijama, Facebook početi testirati i takozvanu 'Buy' opciju koja će korisnicima omogućiti kupovinu različitih proizvoda bez potrebe da napuštaju stranice popularne društvene mreže.

 

Cjelokupna obavijest o novim uvjetima korištenja može se pročitati OVDJE.

 

S obzirom na sve ove novosti pitamo vas - hoćete li od 1. siječnja ugasiti svoj Facebook profil ili ne?

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook