Donosimo 13 pokazatelja

Sumnjate da vas vara? Prepoznajte znakove nevjere, i to odmah!

Zabava26.11.14, 11:40h

Sumnjate da vas vara? Prepoznajte znakove nevjere, i to odmah!
Najgori dio prevare je sumnja. Ako vam je zasvijetlila signalna lampica, evo nekoliko savjeta kako da otkrijete dokaze prevare:

 

1. Nešto se promijenilo... u prehrani

 

Vaš partner odjednom je promijenio prehrambene navike: od strastvenog ljubitelja tjestenine, koju je jeo na kilograme, pretvorio se u obožavatelja sushija ili je počeo uživati u profinjenim delikatesama koje jede u malim zalogajima. A može biti i obratno. U svakom slučaju, to može značiti da je neko osvojio njegovo srce "preko želuca" ili da osjeća potrebu da smršavi.

 

2. Različiti interesi

 

Odjednom se pojavio interes za neki novi hobi... za uzgajanje bonsaija, fotografiju, enologiju... I počeo je odlaziti na tečajeve nekoliko puta sedmično. Naravno, njegovi instruktori na tečaju su vrlo strogi i zahtijevaju od polaznika da za vrijeme predavanja (koja traju jako dugo) imaju isključene mobitele.

 

3. Stari prijatelji

 

Kakva slučajnost! Kakvo iznenađenje! Prijatelji za koje niste ni znali da postoje ili već godinama nisu dali glasa od sebe odjednom izranjaju na površinu i pozivaju vašeg partnera na vikend u planinama ili u neku drugu vrstu avanture za koju on jako dobro zna da niste nimalo zainteresirani. Naravno, nema ni govora o tome da odbije takav poziv jer bi ili izgubio ili uvrijedio prijatelja i tako bi se ponovno razišli.

 

4. Pošten i čist kao suza

 

Vrlo je drzak: može se dogoditi da hoda po kući i glasno izjavljuje kako je "on drugačiji, naivan i pošten i kako se ne snalazi u ovom svijetu punom laži i prevara", kako on ne zna lagati i kako zato uvijek govori istinu, čak i kada to nije u njegovu interesu. No, prije nego što ničice padnete pred tim idealom poštenja i čistoće, imajte na umu da napadno razmahivanje vlastitim nepokolebljivim poštenjem i iskrenošću zapravo skriva želju da se stvori privid pouzdanosti.

 

5. Nove sportske aktivnosti

 

Kako je muževan! Odlučio se s grupom prijatelja upisati u teretanu koja je rezervirana za muškarce i za aktivnosti kao što su boks, kung fu ili dizanje utega. Sve to ima za cilj pumpanje i definiranje mišića. Naravno, to ne mora uopće biti laž, ali želite li biti sigurni, strpite se nekoliko mjeseci i ako nakon tog vremena njegovi bicepsi budu i dalje imali čvrstoću kikiriki maslaca, znači da se posvetio drugoj vrsti gimnastike - onoj koja neme veze s izgradnjom mišića.

 

6. Prazni džepovi

 

Prije vam je išlo na živce što ste stalno, prije stavljanja u veš mašinu, iz njegovih džepova morali vaditi hrpe kovanica, upotrijebljene papirnate rupčiće i zgužvane račune. A sada ništa, nema ni jednog jedinog papirića, niti jednog feninga - ničega, džepovi su mu čisti kao suza! Razlog za tu iznenadnu brigu o čistoći džepova jest to što računi iz trgovina ili kafića, karte od sredstava javnog prijevoza ili tiketi iz bankomata imaju podatke o datumu i vremenu, koji mogu biti vrlo "osjetljivi" i dovesti ga u vrlo nezgodnu situaciju.

 

7. Vau!

 

Sada vas je troje: vi, on i pas kojeg je nedavno kupio. To je, navodno, san koji je imao još od djetinjstva i sada se požrtvovno brine o svom novom četveronožnom prijatelju. On ga vodi veterinaru, on ga hrani, on ga tetoši i vodi u šetnju i po tri, četiri puta dnevno. Bila kiša ili vjetar ili snijeg, ništa ga u tome ne može spriječiti.

 

Uzima uzicu i svoj mobitel i s uzdahom kaže: "Što ćeš, pas je i obaveza, a ne samo zabava!" I u pravu je: jer i telefoniranje ljubavnici s vremenom postaje obavezno.

 

8. Svjež dah

 

Kad se vaš partner vraća kući, ima izrazito svjež dah: u posljednje vrijeme njegov dah kao da je zasićen mentolom koji, čini se, u obliku žvakaćih guma ili bombona neumorno žvače na povratku kući. To je lijepo, no zanimljivo je da ujutro nema nikakvih problema da vas poljubi s ustajalim, noćnim zadahom. Dakle, odakle onda sva ta briga za svjež dah? Jedini odgovor je - da neutralizira mirise i okuse druge osobe.

 

9. Tajne njegova automobila

 

Suvozačko sjedalo na kojem inače vi sjedite pomaknuto je unatrag, a vi jedva da imate metar i šezdeset i pet, zajedno s najvišim potpeticama. Ogledalo na zaslonu iznad suvozačkog mjesta je spušteno, a sunce ne može biti razlog jer je duboka jesen ili zima. Sve vratite na mjesto i pratite hoće li se to ponoviti. Ako se ponovi, slobodno zamislite mračna parkirališta, skrivene šumarke i livade po kojima vaš partner luta. I nije sam.

 

10. Čudo osvijetljenog telefona

 

Bio je tako ponosan na omiljenu pjesmu koju je postavio kao zvono za pozive ili poruke na mobitelu, no već neko vrijeme nestao je svaki zvuk. Ni traga zvuku za pristiglu poruku ili poziv, njegov mobitel samo zasvijetli u tišini. Lukavac je isključio zvučni signal, ali ne i onaj svjetlosni i poput Batmana će se javiti čim primijeti da ste vi zaspali ili će iskoristiti priliku dok ide na zahod ili popušiti cigaretu na balkon.

 

11. Novi stil odijevanja

 

Odjednom se zasitio stare garderobe i odlučio je obnoviti. Naravno, to ne mora nužno značiti da ima ljubavnicu, može biti da je samo ušao u krizu srednjih godina ili da se možda želi pokazati u boljem svjetlu na novom poslu. No, vrlo je lako moguće da je ponovno zaljubljen, ali ne u vas.

 

12. Nevjerovatna pažnja i nježnost

 

Moguće je da ga proganja grižnja savjesti pa vam, kako bi ublažio taj neugodan osjećaj, poklanja cvijeće i parfeme. Moguće je da je razlog jednostavno to što vas vaš partner iskreno voli, no ako to nikada prije nije činio (osim možda za vaš rođendan), a sada je odjednom postao krajnje nježan i pažljiv prema vama, vaše bi se sumnje mogle pokazati opravdanima.

 

13. Hitno tuširanje

 

Ako se po povratku kući jako žuri uskočiti pod tuš, moguće je da želi ukloniti sumnjive tragove. Ako je to činio i inače čim bi došao kući, onda je sve ok. Ali ako je to nagla promjena u njegovim navikama, trebalo bi vam upasti u oči jer je to vrlo pouzdan znak nevjere.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook