Foto / Novih 25 radnih mjesta za bh. građane

U Sarajevu svečano otvoren hotel Residence Inn by Marriott

Hronika25.11.14, 18:37h

U Sarajevu svečano otvoren hotel Residence Inn by Marriott
Hotel Residence Inn by Marriott, smješten u centru Sarajeva, večeras je presijecanjem crvene vrpce zvanično otvoren uz prigodnu svečanost.

 



Riječ je o prvom međunarodnom hotelskom brendu koji je prisutan na tržištu BiH i ujedno i prvom hotelu iz porodice Marriott hotela koji je otvoren na Balkanu.



Hotel koji donosi međunarodno priznate standarde u hotelijerskoj industriji zapošljavat će 22 radnika.



Brojne goste na otvorenju pozdravio je direktor SEIC grupacije Enes Kazazić, naglasivši da je iza projekta put od četrnaest mjeseci građevinskog i operativnog dijela radova na izgradnji hotela.



Ujedno je zahvalio svim učesnicima na projektu za davanje puno više energije i rada nego što su to propisivale ugovorne obaveze.



- Ovo je dokaz da u BiH investicije možemo pokrenuti i privesti kraju na najkvalitetniji način. Ovo je prvi Merriott hotel u regiji, što je dokaz da možemo kada hoćemo - kazao je on.



Prigodnim kratkim obraćanjima goste su pozdravili i direktor Grupe za razvoj, Marriott Inc. Klaus Kienzler, predsjednik Nadzornog odbora SEIC Hospitality Khaled Al Aboodi, te generalni menadžer Kayhan Kilit.



Hotel Residence Inn by Marriott, čiji je investitor i vlasnik SEIC grupacija, smješten je na Čobaniji i raspolagat će sa 75 elegantno namještenih i prostranih jednosobnih i dvosobnih apartmana sa svim pratećim sadržajima i uslugama koje će 24 sata biti dostupne hotelskim gostima.



Residence Inn by Marriott član je Marriott International, vodeće svjetske hotelijerske kompanije koja u 74 zemlje svijeta broji više od 4.000 hotela.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook