Milorad Dodik povodom Dana državnosti BiH

Ideologija Bakira Izetbegovića ne zasniva se na idejama ZAVNOBiH-a, nego na principima 'Islamske deklaracije'

Front25.11.14, 12:46h

Ideologija Bakira Izetbegovića ne zasniva se na idejama ZAVNOBiH-a, nego na principima 'Islamske deklaracije'
Dodik se negativno osvrnuo i na to što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jutros položio vijenac na Spomen-obilježje Vječna vatra povodom obilježavanja 25. novembra

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne priznaje obilježavanje 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

-U BiH ne postoji dan državnosti, a 25. novembra se obilježava dan ZAVNOBIH-a – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Komentirajući to što je u Federaciji BiH danas praznik, kazao je da u Federaciji BiH mogu da slave “šta hoće, ali ako žele BiH onda se moraju usaglasiti zajednički datumi koji će da budu obilježavani".

 

Dodik se negativno osvrnuo i na to što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jutros položio vijenac na Spomen-obilježje Vječna vatra povodom obilježavanja 25. novembra.

 

bakir-izetbegovic-vjecna-vatra

 

- Ideologija Bakira Izetbegovića ne zasniva se na idejama ZAVNOBiH-a, nego na principima “Islamske deklaracije” koju je napisao njegov otac Alija, koji je u Drugom svjetskom ratu bio pripadnik fašističke "Handžar divizije" - ustvrdio je predsjendik RS-a.

 

Pozdravio je odluku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da ne prisustvuje obilježavanju 25. novembra, jer to, kaže, odgovara kontinuitetu politike koju vodi RS.

 

(Fena/Foto: AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook