Dramatično upozorenje 'lovca na džihadiste'

Sprema se napad na Evropu, slučajnim prolaznicima će odrubljivati glave!

Hronika25.11.14, 11:59h

Sprema se napad na Evropu, slučajnim prolaznicima će odrubljivati glave!
Među mladićima koje je Bontinck spasio od Islamske države je i njegov sin, 19-godišnji Jejoen koji se izlazeći s jednom muslimankom preobratio na islam te se odlučio priključiti radikalnim islamistima u Siriji

"Lovac na džihadiste" - odlikovani belgijski ratni veteran Dimitri Bontinck, poznat po spašavanju mladih iz ralja Islamske države, upozorio je kako IS sprema napad na Evropu i kako su džihadistički napadi na civile "gotovo neizbježni".

 

Strahuje se kako bi džihadisti mogli nasumično napadati civile - odrubljivati glave slučajnim prolaznicima na ulicama ili u prepunim trgovačkim centrima, ali i izazivati bombaške napade, prenose britanski mediji.

 

"Ne predstavljaju opasnost djeca, nego kriminalni umovi koji vode Islamsku državu i koje nikad ne vidite na njihovim video snimkama", kazao je 41-godišnji Bontinck i dodao kako se IS planira osvetiti Zapadu za napade i kako će uzvratiti udarac čim njihove evropske ćelije budu spremne.

 

Među mladićima koje je Bontinck spasio od Islamske države je i njegov sin, 19-godišnji Jejoen koji se izlazeći s jednom muslimankom preobratio na islam te se odlučio priključiti radikalnim islamistima u Siriji. Dok je bio s džihadistima, Jejoen je neko vrijeme proveo i s pogubljenim američkim novinarom Jamesom Foleyjem.

 

Bontinck, koji je sina uspio izvući iz ralja IS-a, optužuje američke i britanske vlasti da nisu poduzele dovoljno kako bi oslobodile svoje državljane: "Previše je tajnih službi propustilo priliku za spašavanje taoca".

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook