Opovrgao netačne navode

Bogić Bogićević: Ne mogu prihvatiti kandidaturu za predsjednika SDP-a!

Front24.11.14, 19:37h

Bogić Bogićević: Ne mogu prihvatiti kandidaturu za predsjednika SDP-a!
Dodao je da se nada “da će članstvo, aktivisti i organi SDP BiH pronaći snage da ovu stranku vrate na njene izvorne vrijednosti i da izaberu rukovodstvo koje će programirati i voditi istinsku socijaldemokratsku politiku”

Zahvalan sam svim općinskim organizacijama koje su me predložile i koje se zalažu za istinsku demokratizaciju i politički oporavak Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, ali ja nisam u mogućnosti prihvatiti tu kandidaturu niti sam to i u jednom trenutku ikome obećavao, izjavio je Bogić Bogićević, povodom najavljenog zaključivanja liste kandidata za predsjednika ove stranke.

 

“Povodom brojnih informacija koje su se pojavile o mojoj kandidaturi za predsjednika SDP BiH i o mom navodnom pristanku na tu kandidaturu, želim razjasniti da se radi o potpuno netočnim navodima. Apsolutno su netočni navodi onih koji u javnosti izjavljuju da sam najavio potpisivanje svog pristanka na kandidaturu”, poručio je Bogićević.

 

Dodao je da se nada “da će članstvo, aktivisti i organi SDP BiH pronaći snage da ovu stranku vrate na njene izvorne vrijednosti i da izaberu rukovodstvo koje će programirati i voditi istinsku socijaldemokratsku politiku”.

 

“Za nju je opredijeljeno brojno članstvo i veliki dio javnosti, koji su na oktobarskim izvorima, razočarani greškama i lutanjima dosadašnjeg rukovodstva, kaznili brojne nedosljednosti i promašaje u vođenju stranke. Želim da SDP pronađe snagu, put i novo rukovodstvo sposobno za radikalne i kvalitetne unutarpartijske promjene, za vraćanje izgubljenog povjerenja i jačanje ljevičarskih ideja u BiH, kojima svim srcem pripadam”, kazao je Bogićević.

 

(sdp.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook