Zasjedala Komisija N/FS BiH

Prioritet su pregovori s Halilhodžićem, slavni Enzo Scifo želi biti selektor BiH

Sport24.11.14, 19:26h

Prioritet su pregovori s Halilhodžićem, slavni Enzo Scifo želi biti selektor BiH
Petočlana Komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) zadužena za prijedlog izbora novog selektora fudbalske reprezentacije BiH održala je prvi sastanak danas u Sarajevu


Petočlana Komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) zadužena za prijedlog izbora novog selektora fudbalske reprezentacije BiH održala je prvi sastanak danas u Sarajevu na kojoj je zaključeno da je prioritet obavljanje razgovora s Vahidom Halilodžićem.

 

Kako saznaje Anadolu Agency (AA), dogovoreno je da se prioritetno obavi razgovor sa Vahidom Halilhodžićem, prvim "pikom" N/FS BiH za novog selektora bh. nacionalnog tima. Sastanak sa doskorašnjim trenerom Trabzonspora trebao bi biti održan do kraja sedmice u Sarajevu ili u Dalmaciji (Hrvatska).

 

Ukoliko ne nađu zajednički jezik sa popularnim Vahom, članovi Komisije predvođeni predsjednikom N/FS BiH Elvedinom Begićem razgovarat će se sa kandidatima koji su prethodnih dana bili na užem spisku, a to su Amar Osim, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević.

 

Nakon što su razmotrili do danas pristigle ponude menadžera i menadžerskih agencija koje su nudile nekolicinu domaćih i inostranih trenera, zaključak Komisije je da se ozbiljnijim kandidatima za selektora mogu smatrati i Blaž Slišković te Felix Magath, koji bi mogao biti Halilhodžićeva alternativa.

 

Na sastanku je istaknuto i kako se nasljednik Safeta Sušića, koji je smijenjen prošle sedmice zbog lošeg starta u kvalifikacija za EURO 2016, treba izabrati na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH najkasnije do kraja ove godine, piše Anadolu Agency.

 

Komisiju za prijedlog imenovanja selektora fudbalske reprezentacije BiH, osim predsjednika N/FS BiH Elvedina Begića, sačinjavaju i potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, tehnički direktor Denijal Pirić, te član Odbora za posredovanje i savjetovanje N/FS BiH Sead Kajtaz.

 

I slavni Enzo Scifo želi biti selektor BiH


 
Enzo Scifo (48), jedan od najboljih belgijskih fudbalera svih vremena poslao je kandidaturu za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Anadolu Agency (AA).

 

Nekada briljantni igrač sredine terena tako je postao posljednji u nizu trenera koji su ponudili usluge Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, čiji će Izvršni odbor do kraja godine izabrati nasljednika Safeta Sušića.

 

Svojevremeno je Scifo slavu stekao nastupajući za Anderlecht, Inter, Bordeaux, Auxerre, Torino, Monaco, a igračku karijeru završio je 2001. godine u Charleroiju.

 

Sezonu nakon što je „"okačio kopačke o klin" postao je trener Charleroija, gdje je ostao godinu dana. Od 2004. godine do 2006. bio je šef stručnog štaba Tubizea, a od 2007. do 2009. radio je kao trener Mouscrona. Posljednji trenerski angažman imao je u sezoni 2012/13. na klupi današnjeg belgijskog drugoligaša Monsa, piše Anadolu Agency.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook