Napeto pred konstitutivnu sjednicu NSRS-a

Još uvijek traje borba za većinu: Koliko je 'papaka kupio' Milorad Dodik?

Front23.11.14, 21:53h

Još uvijek traje borba za većinu: Koliko je 'papaka kupio' Milorad Dodik?
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je večeras da se postavlja pitanje da li će sutrašnja konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a biti "legalna zbog svega što se dešavalo oko kupovine poslanika i određenih transakcija“.

 


Potvrdio je da mu je poslanik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) Ilija Stevančević, koji je bio u predizbornoj koaliciji s SDS-om, jutros posao SMS poruku da će "on izaći iz koalicije s SDS-om i da će samostalno nastupati“.



-Već se danima zna da se radi nešto na kupovini poslanika, i to je javna tajna. Do sutra se neće znati koliko Milorad Dodik "ima papaka“, po njihovom žargonu, odnosno koliko je ljudi promijenilo strane - rekao je Bosić i podsjetio na audio snimak u kojem Željka Cvijanović govori o navodnoj kupovini poslanika.



Naveo je i da sutra, na sjednici Narodne skupštine RS-a, poslanici treba da glasaju u situaciji da se ne zna ko je, kako je naveo, počinio krivično djelo prije toga, "ko je uzeo pare, ko je kupljen, ko je ucjenjen“.



Vjeruje ipak da će sutra, na sjednici parlamenta, situacija biti jasna kada je u pitanju ko su dva čovjeka koja su dala podršku političkom bloku oko SNSD-a, a pretpostavlja da su to Ilija Stevančević (PUP) i Vojin Mitrović (NDP), ali je rekao da neće da prejudicira i ostaje da se vidi šta će sutra biti na sjednici parlamenta.



Na pitanje da prokomentira stav predsjednika Stranke napredna srpska (SNS) Adama Šukala, koji je večeras predložio formiranje široke koalicije u RS, koju bi činili SNSD i SDS, Bosić je gostujući u centralnoj informativnoj emisiji banjalučke Alterantivne televizije rekao da je iznenađen i da nije očekivao takav rasplet, jer su prije nekoliko dana imali razgovor sa Šukalom te je imao osjećaj da su napravili dogovor, budući da su cijelo vrijeme kritikovali stanje u RS.



On je upitao gdje su bili ti ljudi, koji predlažu koaliciju dvije najveće stranke u RS, kada je predsjednik SNSD-a "razbio“ zajednički nastup SNSD-a i SDS-a u organima BiH.



Stoga, navodi da SDS ne može da ide s SNSD-om u koaliciju, jer znaju da će im ponovo "zabiti nož u leđa“, a SDS istovremeno želi promjene u RS i to ne može da se desi s Dodikom.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook