Trener Wisle Krakow oduševljen igrom bh. nogometaša

Smuda: Štilić pleše s loptom, mjesto mu je u španskoj Primeri!

Sport23.11.14, 17:48h

Smuda: Štilić pleše s loptom, mjesto mu je u španskoj Primeri!
U posljednje vrijeme u se u poljskim medijima često piše o bosanskohercegovačkom veznjaku Semiru Štiliću (27 godina) koji igra u odličnoj formi za trenutačno petoplasiranu momčad prvenstva, Wislu iz Krakowa.

 


Reprezentativac BiH u svim mlađim dobim kategorijama koji možda i nije dobio pravu šansu u A timu kod izbornika Miroslava Blaževića i Safeta Sušića, je skrenuo pozornost klubova na sebe i moguće je da će poljsku Ekstraklasu napustiti već predstojeće zime.


Svjestan je te mogućnosti i trener Wisle Krakow, Franciszek Smuda. Wisla je obavila prvu rundu pregovora oko produženja suradnje sa Štilićem, ali čini se da će teško ići. Materijalna situacija nije bajna, a prodaja Štilića bila bi odlična financijska injekcija za klub.


- Sretan sam što smo oživjeli Semira. On je opet onaj stari i teško ćemo ga uspjeti zadržati. Ne znam odakle dolaze ponude za njega jer to nije moja stvar, ali znam da on svojom kvalitetom bez problema može igrati u španjolskoj Primeri. Milina je gledati ga kako pleše s loptom, a takvi igrači su najpoželjniji u Španjolskoj. On ima odličnu tehniku, izjavio je Smuda za poljske medije.


Štilić je svoju igračku karijeru u Poljskoj započeo u Lechu iz Poznana koji u zimskom prijelaznom roku namjerava angažirati tri ciljana pojačanja, a kao jedno od njih se spominje i njihov nekadašnji nogometaš, Semir Štilić.


Ipak jasno je kako su Štilićeve težnje iskušati se konačno u nekoj snažnijoj ligi od poljske, pogotovo što je očito to zapreka na putu k pozivu pod okrilje reprezentacije Bosne i Hercegovine što je još uvijek njegov neostvareni san.


- Konačnu odluku donijet će on sam. I ako dobije financijski odličnu ponudu, ja vjerujem da je Štilić neće prihvatiti. Danas ima više životnog iskustva nego u trenutku kada je prvi put napustio Poljsku. Znam da se ovdje odlično osjeća, smatra Smuda aludirajući na njegove epizode u ukrajinskom Karpatyju i turskom Gaziantepsporu gdje je nastupao prošle sezone.


Semir Štilić je izdanak Željezničarove škole koji je upisao 6 nastupa za A reprezentaciju BiH, ali se nikad nije uspio nametnuti za standardnog člana na širem popisu jednog od izbornika koji su ga smatrali kandidatom.

 

(Dnevni-list.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook