VIDEO/ DRAMATIČAN SNIMAK

Otac stolicom gađa sudiju dok izriče blagu kaznu ubici njegove dvogodišnje kćerkice

Hronika22.11.14, 17:41h

 Otac stolicom gađa sudiju dok izriče blagu kaznu ubici njegove dvogodišnje kćerkice
Otac dvogodišnje djevojčice koju je, zajedno sa dedom i bakom sa kojima se nalazila na ulici, usmrtio vozač automobila kada je zbog prebrze vožnje sletio s puta, gađao je stolicom sudiju holandskog suda nezadovoljan zbog pretjerano blage kazne izrečene počinitelju


Sudija suda u gradu Rormondu izrekla je vozaču kaznu od samo 120 dana društveno korisnog rada, ili 60 dana pritvora ukoliko ne završi rad, prenijeli su danas svjetski mediji.


Sletivši s puta, osuđeni muškarac, koji je u času nesreće vozio brzinom od oko 120 kilometara na sat u zoni u kojoj je dozvoljena brzina ograničena na 80 kilometara na čas, na licu mjesta je usmrtio devojčicu, kao i njenog dedu i baku, stare 67 i 64 godine.


Sudija je, u obrazloženju presude, navela da osuđeniku sljeduje kazna kakva se izriče u sličnim slučajevima.


Lokalni mediji, međutim, navode da je sudija takvu odluku donijela iako vozač nikada nije izrazio grižu savjesti i nikada se nije izvinio.


Video snimak na kojem se vidi kako ozlojađeni otac baca stolicu i izlijeće iz sudnice objavljen je na YouTubeu, nakon čega se na društvenim mrežama pojavilo mnoštvo kritika na račun izrečene kazne.


Prema navodima lokalnih medija, to pitanje je čak pokrenuto u holandskom parlamentu, a poslanik Joram van Klaveren je, navodno, oštro osudio kaznu kao "apsurdno nisku".

 

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook