VIDEO/ SUKOB ISPRED STADIONA

Užas u Istanbulu: Navijač Crvene zvezde ubijen nožem

Hronika22.11.14, 11:04h

Užas u Istanbulu: Navijač Crvene zvezde ubijen nožem
Oko 400 navijača Crvene zvezde otišlo je na utakmicu Galatasaraya i svojeg kluba u košarkaškoj Euroligi iako nisu imali ulaznice. Do sukoba je došlo ispred dvora

Galatasaray je poznat kao klub s ponajboljom domaćom atmosferom u košarkaškom svijetu, no to što se dogodilo u petak navečer nema veze ni s košarkom ni sa sportom, a ni s navijanjem. U neredima ispred dvorane Abdi Ipekči uoči utakmice Galatasaraya i Crvene zvezde ubijen je 25-godišnji Marko Ivković, koji je u sukobu beogradskih navijača s policijom i domaćim navijačima nožem izboden u prsa.

 

- Reanimacija je trajala pet sati, liječnici su se borili kao lavovi, ali na kraju je zbog obilnog krvarenja preminuo - izjavio je Zoran Marković, srpski konzul u Istanbulu.

 

U Istanbul je doputovalo 400 navijača Crvene zvezde kojima klub nije mogao osigurati tako velik broj ulaznica. U dvorani je bilo više od osam tisuća navijača Galatasaraya, a dio njih sukobio se s Delijama ispred dvorane. Unutra je ušlo tek desetak navijača Zvezde, koje je samo reakcija zaštitara spasila od nereda pored parketa.

 

Tragedija u Turskoj zasjenila je i jednu od najboljih utakmica u povijesti Eurolige. Galatasaray je pobijedio Crvenu zvezdu sa 110-103 nakon dva produžetka, s tim da je krilni centar domaćih Zoran Erceg pogodio tricu gotovo s centra čime je izborio prvi produžetak.

 

 

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook