Iako su Prosinečki i Matthäus predali kandidature

Vaha danas dolazi na razgovor u Nogometni savez BiH?

Sport21.11.14, 08:18h

Vaha danas dolazi na razgovor u Nogometni savez BiH?
Prioritet čelnika N/FSBiH, svatili smo iz razgovora sa njima, je dovođenje Vahida Halilhodžića na selektorsku stolicu reprezentacije BiH. Sa Vahom se već odavno koketira, ali još se nikad nije otvoreno razgovaralo o njegovom mogućem preuzimanju Zmajeva.

 

 

 

Halilhodžić je više puta kazao kako je bespredmetno o tome govoriti, jer BiH ima selektora, kojeg on jako cijeni. U više Vaha je Safeta Sušića i branio u svojim izjavama, tražeći da mu se da podrška. Međutim, nogometna selekcija BiH je trenutno bez selektora, a Vaha bez angažmana.

 

Iako je ovaj Hercegovac u nekim svojim ranijim medijskim istupima naglasio kako ne razmišlja o vođenju bh. tima, čini se da je omekšao u posljednje vrijeme. U to ime, Vaha će se danas pojaviti u Sarajevu, gdje će obaviti razgovor sa predsjednikom Saveza Elvedinom Dinom Begićem, nakon čega će biti poznato da li će uopšte doći do pregovora.

 

Halilhodžić je ujedno i favorit javnosti, a možda je i jedini od kandidata kojem će se N/FSBiH direktno obratiti. To znači da bi svi ostali, čija imena se posljednjih dana nalaze u opticaju, vjerovatno morati predati svoju kandidaturu kako bi uopšte ušli u razmatranje.

 

Za sada, jedina dvojica koja su to zvanično učinila su Lothar Matthäus i Robert Prosinečki. Zapravo, za njih je to uradila menadžerska agencija. 

 

Sva ostala imena koja se pominju - Magath, Trapattoni, Prašnikar, pa čak i domaći kandidati poput Hadžibegića, Baždarevića, Osima, još nisu u užem krugu kandidata, barem ne zvanično.

 

 

Podsjetimo, "ad hoc" Komisija sastavljena od pet članova, imena kandidata za Papetovog nasljednika predat će Izvršnom odboru do 1. decembra, nakon čega će se tek pregovarati sa potencijalnim selektorima.

 

Ono što je jasno - najmanje šanse za dolazak na, toliko privlačnu, klupu BiH ima stranac, što nam je potvrđeno iz nekoliko izvora N/FSBiH.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook