INTEREX POJAŠNJAVA ZA JAVNOST

Naša firma poštuje sve zakone i propise, na vrijeme isplaćuje plate, doprinose i regres

Biznis Klub20.11.14, 11:03h

Naša firma poštuje sve zakone i propise, na vrijeme isplaćuje plate, doprinose i regres
Nakon teksta koji je prošle sedmice objavljen na DEPO Portalu, kompanija Interex uputila je demanti pojedinih navoda i pojašnjenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti

Poštovani,

 

Obraćamo vam se ispred firme CDEB d.o.o. – INTEREX povodom teksta  “Spašeno 1000 radnih mjesta u BiH: Tuzlanski gigant kupio Interex, Bingo postaje vladar domaćeg tržišta!” objavljenog 14.11.2014. najprije na portalu Depo.ba, a koji su kasnije pruzeli i drugi mediji.

 
Ljubazno vas molimo da ovo saopštenje - demanti objavite odmah u cjelosti jer smatramo da je nedopustivo objavljivati ovakve tekstove na neobjektivan način, sa određenim dezinformacijama, što štetiti ugledu naše firme a i samim uposlenicima.


Ističemo nekoliko vrlo bitnih činjenica o kojima želimo informisati javnost .


Prije svega, trgovačko društvo  CDEB d.o.o. – INTEREX, član francuske grupacije Intermarche, jednog od vodećih evropskih  distributera, je ozbiljna društveno odgovorna firma. Tokom 15 godina postojanja i rada u BiH, INTEREX maksimalno poštuje sve zakone i propise, kako entitetske tako i državne.


Svih godina Interex vodi odgovornu poslovnu politiku i nastoji ostvarivati što bolje poslovne rezultate što se lako može provjeriti i utvrditi u finansijskim izvještajima koji su pozitivni posljednjih godina, znači ostvarene su dobiti u poslovanju.


Takođe, cijelo vrijeme poslovanja u BiH svim zaposlenim se redovno i na vrijeme isplaćuju plate sa uplatom doprinosa na puni iznos plata kao i regresom.


Sve obaveze prema poslovnim partnerima (dobavljačima) se izmiruju na vrijeme i u skladu sa ugovorenim rokovima plaćanja.
Istovremeno, poslovna politika Interexa je maksimalno orijentisana prema kupcima kojima nastoji ponuditi bogatu ponudu proizvoda sa niskim cijenama, imajući u vidu cjelokupnu situaciju u BiH, uz veliku zastupljenost domaćih proizvođaća i njihovih proizvoda.


U cilju objektivnog i potpunog informisanja javnosti iskreno se nadamo  da ćete objaviti naše saopštenje u cjelosti i na taj način djelimično ispraviti propuste koji su mogli stvoriti pogrešnu sliku o radu Interexa.


Srdačan pozdrav!

 

S poštovanjem,
Direktor CDE B d.o.o. - INTEREX
Joel FAUBERT

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook