Kolegij SDA reaguje na poruke Dodika i Čovića

SNSD i HDZ si daju ulogu koja im ne pripada, SDA u državnom parlamentu ima zastupnika kao ove dvije stranke zajedno

Front31.10.14, 20:33h

SNSD i HDZ si daju ulogu koja im ne pripada, SDA u državnom parlamentu ima zastupnika kao ove dvije stranke zajedno
SDA smatra da implementaciji izbornih rezultata treba što prije pristupiti kako bi se formirala nova vlast do kraja ove godine

 

Kolegij SDA je, na danas održanoj sjednici, razmatrao pitanje implementacije izbornih rezultata općih izbora u Bosni i Hercegovini.

 

SDA smatra da implementaciji izbornih rezultata treba što prije pristupiti kako bi se formirala nova vlast do kraja ove godine.

 

Vlast u Bosni i Hercegovini, stav je ove stranke, treba formirati na osnovu programskih ciljeva koji će u osnovi značiti stabilizaciju političkih prilika, ubrzan ekonomski razvoj i zapošljavanje, te deblokadu EU i NATO puta Bosne i Hercegovine.

 

-Pozivamo političke stranke koje međusobno vode razgovore oko formiranja vlasti da sebi ne daju ulogu koja im ne pripada, a naročito da se ne prave sporazumi dvojice bez trećeg. U tom kontekstu skrećemo pažnju na neutemeljene poruke s jučerašnjeg sastanka SNSD-HDZ BiH, jer sama SDA u državnom parlamentu ima zastupnika koliko ove dvije stranke zajedno. SDA se neće nikome pridruživati nego će voditi procese - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook