Sud BiH odbio žalbu

Osumnjičeni u slučaju 'Gibraltar' ostaju na slobodi

Hronika31.10.14, 09:00h

Osumnjičeni u slučaju 'Gibraltar' ostaju na slobodi
Sud BiH odbio je žalbu koju je Tužilaštvo BiH uložilo nakon odluke ovog suda da se uhapšeni u akciji Gibraltar puste na slobodu, a nakon što je utvrđeno da nema osnova sumnje da su osumnjičeni počinili djela za koja se terete, piše Oslobođenje.

 

U akciji su uhapšeni Neven Kulenović, vlasnik marketinške agencije S.V-RSA, njegova supruga Belma i brat Sanjin, zamjenica generalnog direktora PINK BH Lajla Torlak, nekadašnji direktor Mreže Plus Darko Aleksić, direktor agencije Mita Ejub Kučuk, (su)vlasnik agencije Fabrika Senad Zaimović, te visoki dužnosnici telekom-kompanije Eronet, direktor Stipe Prlić i Zoran Bakula, zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, pranje novca, sklapanje štetnih ugovora, krivotvorenje potpisa..., te da su izvlačenjem novca iz državnih firmi na off-shore račune u inostranstvu ostvarili korist od oko osam miliona KM. Na teret im je stavljeno i da su budžet BiH oštetili za oko 800.000 maraka.


Upitani šta nakon odbijanja žalbe namjeravaju uraditi, u Tužilaštvu BiH ističu da se istraga nastavlja u pravcu podizanja optužnice, te da je oformljen poseban tim za ovaj predmet, piše Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook