Mladi par žrtvama nudio seks

Drski prevaranti pljačkali muškarce: 'Došao si s 50 KM j**ati moju ženu? Zaklat ću te!'

Hronika30.10.14, 18:44h

Drski prevaranti pljačkali muškarce: 'Došao si s 50 KM  j**ati moju ženu? Zaklat ću te!'
Dvoje ljubavnika iz Niša imali su savršen plan. Naime, djevojka M.Z. (22) namamit će muškarce u kuću, a onda će ih zajedno s nevjenčanim suprugom D.D. (33) opljačkati. Zbog sumnje da su na taj način prevarili najmanje dvije osobe policija ih je uhapsila, piše Blic.

 


- Jedan oštećeni je 17. oktobra dobio SMS poruku u kojoj mu je M.Z. ponudila seks. Rekla mu je kako je broj dobila od njegovog poznanika. Kada je došao kod nje u kuću, osumnjičena je zaključala vrata. On je sjeo u fotelju. Kada je radnja između njih trebala započeti, iz druge sobe se pojavio D.D. Odmah je počeo vikati: 'Došao si mi j**ati ženu. Znaš li da je to moja žena' - ispričao je za Blic izvor blizak istrazi.


Nakon toga je par počeo mahati noževima i prijetiti šokiranom muškarcu.

 
- Tukli su ga dok je sjedio u fotelji. Prijetili su mu da će ga zaklati, i njega i porodicu. D.D. se još više uzrujao kada je vidio da njihova žrtva kod sebe ima samo oko 50 KM. 'Jesi li s toliko novaca mislio j**ati', vikao je D.D.


Kako se muškarac očito prepao, rekao im je da u automobilu ima oko 400 KM i mobitel.


Par je osumnjičen i da su ga držali u kući sat vremena nakon čega su ga pustili uz prijetnje da će ga ubiti ukoliko ih prijavi policiji. Unatoč tome on je to učinio nakon deset dana.


Policija je istragom utvrdila kako on nije jedini koji je nasjeo na prevaru dvojca iz Niša.


Drugi muškarac je ranije bio dva puta s osumnjičenom, ali u drugoj kući. Zbog toga mu nije bila sumnjiva njena ponuda da dođe kod nje u Niš.


- Kada je ušao u kuću, ponovno se pojavio D.D. s noževima u rukama. Zaprijetili su mu da će ga zakopati ako mu ne daju novac. Kada ih kod sebe nije imao uzeli su mu mobitel. Potom su ga automobilom navodno namjeravali odvesti kod prijatelja da posudi novac, ali se sjetio kako u svom vozilu ima oko 70 KM koje im je dao uz obećanje da će im ga donijeti još više. Par je nakon toga iz automobila otišao ravno u kladionicu - kaže Blicov sugovornik.


Kada su mu nastavili slati prijeteće poruke, zaprijetio im je policijom nakon čega su ga prestali uznemiravati.


Kada je policija stigla u njihovu kuću na pretres pronašla je mobitel prvog muškarca. Osumnjičeni će biti zadržani u pritvoru 48 sati nakon čega idu u tužilaštvo.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook