Provokacije se nastavljaju

Navijači Škendije: Platini, idemo li na EP ako ubijemo Srbe?

Sport30.10.14, 15:18h

Navijači Škendije: Platini, idemo li na EP ako ubijemo Srbe?
Navijači Škendije iz makedonskog grada Tetova istaknuli su transparent na utakmici protiv Metalurga, na kojem su upitali predsjednika UEFA Michela Platinija hoće li se Albanija plasirati na Europsko prvenstvo ako ubiju srpske igrače u uzvratnom susretu u Elbasanu.

 



"Dragi Platinoviću, oni su pretukli naše igrače i pobijedili, hoćemo li otići na Europsko prvenstvo ako ih ubijemo u revanšu", pisalo je na transparentu, prenosi Tanjug.



Navijači makedonskog kluba, koji sebe nazivaju "Balisti" i za koji pretežno navijaju i igraju Albanci, na taj način izrazili su revolt na odluku UEFA da dodijeli pobjedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, nakon što je utakmica Srbija - Albanija u Beogradu prekinuta zbog ulijetanja letjelice na daljinsko upravljanje sa zastavom tzv. velike Albanije.



Disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju oduzimanjem tri boda i igranjem dva domaća susreta bez publike, a oba nogometna saveza dodatno su kažnjena novčanom kaznom od 100.000 eura. Oba nacionalna saveza najavili su žalbe na tu odluku.



Navijači Škendije nedavno su na utakmici protiv Vardara istaknuli transparent na kojem je pisalo "Srbi rak Europe", s podsjećanjem na nerede srpskih navijača u Genovi, ubistvo francuskog navijača Bricea Tatona u Beogradu i prekid utakmice s Albanijom.

(FENA/dg)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook