Sastanak Dodika i Čovića u Mostaru

SNSD i HDZ dogovorili zajedničko formiranje vlasti: A ko će biti predstavnik Bošnjaka?!

Front30.10.14, 15:10h

SNSD i HDZ dogovorili zajedničko formiranje vlasti: A ko će biti predstavnik Bošnjaka?!
Na sastanku SNSD-a i HDZ-a BIH, održanom danas u Mostaru, dogovoreno je da će ove dvije stranke zajednički formirati vlast na svim nivoima.

"Ključna pitanja su riješena. Treba da se isprofiliše predstavnik Bošnjaka", rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik novinarima nakon sastanka.

 

Dodik je naglasio da partnerstvo HDZ-a BiH i SNSD-a traje dugi niz godina i da će on biti nastavljeno i ubuduće, te izrazio uvjerenje da će saradnja biti uspostavljena i na entitetskim i na kantonalnim nivoima.

 

On je najavio da će sutra u Zvorniku sa SP-om i DNS-om biti postignut dogovor o formiranju vlasti u Republici Srpskoj.

 

Dragan Čović je rekao da je juče razgovarao sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, te da vjeruje da će HDZ BiH, SNSD i SDA činiti vlast na svim nivoima.

 

Dodik i Čović izrazili su uvjerenje da će vlast na svim nivoima biti formirana u što skorije vrijeme i to na nivou Republike Srpske i u kantonima do kraja novembra, a na nivou BiH do kraja godine.

 

Osim predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, u delegaciji su bili članovi najužeg rukovodstva Igor Radojičić, Nebojša Radmanović i Željka Cvijanović.

 

U delegaciji HDZ-a su, osim lidera stranke, Vjekoslav Bevanda, Borjana Krišto, Marinko Čavara i Davor Čordaš.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook