Navijački okršaj

Užas u Hrvatskoj: Dotrčao do auta i pucao na mladiće dok nije ispraznio pištolj

Hronika25.10.14, 20:47h

Užas u Hrvatskoj: Dotrčao do auta i pucao na mladiće dok nije ispraznio pištolj
Prvi put u dugogodišnjem sukobu Bad Blue Boysa korišteno je vatreno oružje

Policija pokušava identificirati muškarca koji je danas u Dubravi, na raskrižju ulica VII. Retkovec i Roberta Močiljanina, oko 1.30 sati ujutro, pištoljem ranio 37-godišnjaka i 22-godišnjaka, a zatim pobjegao.

 

Njegove žrtve Miroslav T. (37) i Filip Š. (22) prebačene su u KB Dubrava te se nalaze izvan životne opasnosti, s time da je Miroslav T. zadobio teške tjelesne ozljede dok je Filip Š. samo lakše ozlijeđen.

 

Nakon očevida na mjestu događaja, policija ovaj slučaju vodi kao pokušaj ubojstva, dakle zaključili su da je nepoznati napadač pucao s namjerom da Miroslava T. i Filipa Š. te neke druge osobe - liši života.

 

Kako neslužbeno saznajemo, u trenutku napada Miroslav T. i Filip Š. s nekolicinom prijatelja bili su u kombiju te su se trebali iskrcati.

 

Međutim, nepoznati muškarac s pištoljem u ruci dotrčao je u blizinu kombija te u njihovu smjeru počeo bjesomučno pucati, ranivši samo navedenu dvojicu.

 

Premda policija nema nikakvih službenih komentara o događaju, kako neslužbeno doznajemo prema oprerativnim varijantama policija ovu “sačekušu” dovodi u vezu s u posljednje vrijeme sve nasilnijim obračunima među frakcijama navijača NK Dinama, BBB-ovcima.

 

U toj navijačkoj skupini postoji sve intenzivniji sukob između tzv. antimamićevaca, dakle skupine navijača koji traže odlazak Zdravka Mamića iz Dinama, a koji se na stadionu na utakmicama nalaze na istoku, te tzv. mamićevaca, onih koji podržavaju izvršnog predsjednika Dinama Mamića, a koji su smješteni na tribini na sjeveru.

 

Međusobni obračuni ove dvije skupine već su se događali nekoliko puta, međutim ovo je prvi put dosad da je riječ o klasičnoj sačekuši s pištoljem. Do sada su ti sukobi uglavnom završavali prijetnjama i tučnjavama hladnim oružjem.

 

Dosad najveći poznati sukob dogodio se u svibnju ove godine na Borongaju kada je dogovorena masovna tučnjava frakcija u kojoj je s obje strane sudjelovalo više desetaka navijača.

 

Navijači su se sukobili koristeći kamenje, palice i baklje, a na kraju je došla i interventna policija kojoj su navijači oštetili automobil. Osim ovog slučaja, bilo je i drugih organiziranih napada na pojedince.

 

Ranjeni Miroslav T. i Filip Š. navodno su pripadnici tzv. antimamićevske frakcije navijača.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook