Vratio se u BiH

Predao se i deveti osumnjičeni u akciji 'Gibraltar' Ejub Kučuk

Hronika23.10.14, 10:44h

Predao se i deveti osumnjičeni u akciji 'Gibraltar' Ejub Kučuk
Nakon predaje, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, realiziran je pretres stana i prostorija koje koristi osumnjičeni, nakon čega će biti predat postupajućem tužitelju

 

U jutarnjim satima, osumnjičeni Ejub Kučuk, koji se za vrijeme provođenja akcije "Gibraltar“, nalazio u inozemstvu, stupio je u kontakt s pravosuđem i policijom i predao se policijskim djelatnicima SIPA-i.

 

Nakon predaje, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, realiziran je pretres stana i prostorija koje koristi osumnjičeni, nakon čega će biti predat postupajućem tužitelju.

 

Tužitelj i njegov tim, radili su intenzivno u protekla 24 sata i ispitali sve osumnjičene koji su lišeni slobode. U zakonskom roku, tužitelj će uputiti prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve osumnjičene u ovom predmetu. Pritvor će biti zatražen iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, a između ostalog bit će zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

 

Tužiteljstvo BiH ovom prigodom se zahvaljuje svim policijskim službenicima iz SIPA i entitetskih policijskih agencija, koji su sudjelovali u realiziranju ove akcije, kao i kolegama iz Slovenije, Austrije i Hrvatske, koji su pružili međunarodnu pravnu pomoć u ovom predmetu.

 

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice protiv osoba odgovornih za zloupotrebe i finansijske malverzacije u višemilionskim iznosima, za koje su oštećeni budžet i građani Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook