Selim Bešlagić, član Glavnog odbora SDP-a BiH

Šta zamjeram Zlatku Lagumdžiji?

Front23.10.14, 09:01h

Šta zamjeram Zlatku Lagumdžiji?
Iako penzionisan, Selim Bešlagić je vjerovatno i dalje najpopularniji tuzlanski političar, koji posljednjih godina često kritikuje poteze rukovodstva partije čiji je član. Kao član Glavnog odbora SDP-a BiH ukazivao je na brojne probleme, pogrešne koalicije i kadrove.

U razgovoru za Oslobođenje potvrđuje da je SDP na izborima doživio brodolom, ali dodaje kako ga raduje veliki interes medija i građana u našoj zemlji kada je u pitanju budućnost socijaldemokratije u BiH. Nada se demokratizaciji partije, nakon koje će krivci za brodolom biti onemogućeni da u daljnjim aktivnostima nastave sa politikom za koju se pokazalo da nije dobra.

 

"Čini mi se da je SDP izgubio kontakt sa bazom. Izgubio je taj odnos sa građanima BiH, sa svojim članstvom. Ja sam jednostavno tražio da se napravi analiza svih izbornih rezultata, od opštinskih na ovamo, koji bi pokazali, ako smo izgubili, šta treba uraditi. Ne da se nekome glave sijeku, nego da kažemo šta to treba promijeniti do izbora, koji su ove godine bili. Nažalost, to se nikada nije desilo. Druga stvar je kadrovska politika koja je katastrofalna. Kadrovska politika, koja je jedan politički nepotizam, to je postavljanje kadrova koji slušaju a koji nisu kompetentni za svoje poslove. I, jednostavno, radilo se o pogrešnoj izbornoj kampanji, koja se samo svela na elektronske medije, a mi znamo ko čini glavninu građana u BiH", kaže Bešlagić koji je rekao šta zamjera prvom čovjeku SDP-a Zlatku Lagumdžiji.

 

"Kada je Željko Komšić prvi put napustio SDP, tada je izašao i rekao da neće da bude u partiji. Poslije je uslijedio razgovor Komšića i Lagumdžije. Ja sam insistirao da dođe Željko i kaže zbog čega je to bilo. Željko nije došao na Glavni odbor. Zlatko je izašao i rekao da su oni sredili stvari i jednostavno kaže: Evo Željko će biti novi predsjednik na izborima. Kao da je to stvar Zlatka Lagumdžije ili nekog drugog. To je stvar Kongresa, a ne pojedinca", kaže Bešlagić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook