Detalji brutalnog ubistva u blizini Salzburga

Nožem izbo svoju djevojku Mirelu Batanović iz BiH, pa joj na tijelu urezao okultni simbol

Hronika22.10.14, 21:41h

Nožem izbo svoju djevojku Mirelu Batanović iz BiH, pa joj na tijelu urezao okultni simbol
Prema informacijama ORF-a, Aleksandar je duže vrijeme provodio na raznim forumima i internet stranicama povezanim s okultizmom i nacizmom

Motiv ubistva Mirele Batanović (20), porijeklom iz BiH, koju je u noći između 8. i 9. oktobra, u svom stanu, u blizini austrijskog grada Salzburga, nožem izbo njen momak Aleksandar (20), je okultni ritual, prenosi Austrijska radio-televizija (ORF).

 

Prema informacijama ORF-a, Aleksandar je duže vrijeme provodio na raznim forumima i internet stranicama povezanim s okultizmom i nacizmom. Na njima je, kako navodi ova televizija, sa svojim istomišljenicima dijelio mračne misli i ideje.

 

Iako je ubica tokom policijskog saslušanja izjavio da je morao da ubije Mirelu jer ga je prevarila, ORF navodi da to nije istina. Prema njihovim informacijama, na tijelu ubijene je nožem bio urezan jedan okultni simbol. Isti izvori su saopštili da je Aleksandar Mirelu prvo silovao, a nakon toga je višestrukim ubodima nožem i ubio.

 

Podsjetimo, Mirela i Aleksandar su bili u vezi oko godinu i po, a nihovi prijatelji kažu da je bio bolesno ljubomoran. Ubica je inače porijeklom Rus, a važio je za "opasnog momka".

 

Njih dvoje nikada nisu živjeli zajedno, ali prema riječima onih koji su ih poznavali, bili su nerazdvojni. Međutim, u posljednje vrijeme njihov odnos se mnogo promijenio. Prema navodima austrijskih medija, između Mirele i Aleksandra stalno su izbijale žestoke svađe. Posljednja se dogodila sedam dana prije zločina.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook