Policija traga za ubicom Senada Habibovića

Porodica zna ko je ubio vođu narko klana iz Tuzle?

Hronika22.10.14, 20:23h

Porodica zna ko je ubio vođu narko klana iz Tuzle?
Saznaje se da je nekoliko mjeseci Habibović dobivao prijetnje smrću, o čemu su članovi porodice obavijestili i policiju i tužioce

Niko od komšija i poznanika u subotu ubijenog Senada Habibovića Sene ne želi govoriti o motivima njegovog ubistva niti iznositi sumnje o mogućem izvršiocu ovog krivičnog djela.


Postoje sumnje  

 

Od izvora bliskih članovima njegove porodice saznaje se da su majka, koja je duže vremena bolesna, te ostali članovi njegove porodice u stanju teškog šoka te da ne žele kontaktirati s medijima na bilo koji način. Takođe, od istih izvora saznaje se da je nekoliko mjeseci Habibović dobivao prijetnje smrću, o čemu su članovi porodice obavijestili i policiju i tužioce.

 

''Mislim da porodica ima sumnje o mogućim izvršiocima ovog ubistva, ali o tome ne žele ni riječi progovoriti pred bilo kim. Mislim da se drže zvanične istrage i da ne žele ništa kazati što bi možda naškodilo istrazi koja se provodi'', ističe jedan izvor.


Slađana prva dotrčala do supruga  

 

Tokom jučerašnjeg dana Habibovićeva nevjenčana supruga Slađana Vuković u društvu njegove sestre viđena je u gradu, gdje su završavale formalnosti oko sahrane.

 

sladana-vukovic

Habibovićeva nevjenčana supruga Slađana Vuković

 

Senad Habibović, koji je slovio kao jedan od vođa narkolana u Tuzli, ubijen je prije ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Armije RBiH u naselju Brčanska Malta u klasičnoj sačekuši, kada je nepoznati izvršilac u njega ispalio četiri metka iz pištolja, od kojih su ga tri pogodila u predjelu grudnog koša i vrata. Neposredno nakon što su se čuli pucnji do njegovog vozila dotrčala je njegova nevjenčana supruga Slađana, ali je on već podlegao  povredama.

 

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović u izjavi za „Dnevni avaz“ potvrdio je da se za ubicom Senada Habibovića još traga.

 

''U Tužilaštvu su formirani timovi čiji operativci intenzivno rade na otkrivanju izvršilaca djela ubistva Senada Habibovića. Postoje određene operacionalne radnje i informacije, ali još ne možemo iznositi u javnost jer su istražne radnje u toku'', podvukao je Arnautović.


Bio pijan  

 

Oni koji su poznavali Senada Habibovića tvrde da je ovaj pripadnik tuzlanskog kriminalnog miljea već duže vrijeme bio u sukobu s mnogima koje je poznavao iz krugova u kojima se kretao.

 

Posebno je, kažu, bio nezgodan kada je u alkoholisanom stanju. Jedan od sagovornika koji je govorio pod uslovima anonimnosti tvrdi da je u noći kada je ubijen Habibović bio pod uticajem alkohola te da je neposredno prije ubistva u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi uzeo litar viskija odbijajući pritom da ga plati.

 

Koliko su ove informacije pouzdane, teško je provjeriti, posebno što se mnogi koji su se družili s Habibovićem klone davanja izjava u strahu da ne budu dovedeni u vezu s njegovim ubistvom.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook