VIDEO/ Haos u prijestolnici Kanade

Nakon pucnjave u parlamentu, rafali odjekuju i na drugim lokacijama - napadača je više!

Hronika22.10.14, 18:28h

Nakon pucnjave u parlamentu, rafali odjekuju i na drugim lokacijama - napadača je više!
Neki mediji javljaju da je do pucnjave došlo i u blizini luksuznog hotela Chateau Laurier, a malo kasnije i kod jednog trgovačkog centra. Policija smatra da bi napadača moglo biti i više

Kanadska policija je večeras usmrtila nepoznatog napadača koji je prije toga u glavnom gradu Kanade Ottawi ranio vojnika koji je čuvao stražu ispred spomenika Žrtvama rata, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Naime, kanadski mediji navode da je policija ubila napadača koji je danas pucao u kanadskom parlamentu.

 

Kod zgrade kanadskog parlamenta u Ottawi u srijedu ujutro došlo je do pucnjave. Ozlijeđen je jedan vojnik. Tokom dana pucalo se i na drugim lokacijama, a policija je potvrdila da je napadača u gradu više.

 

Nakon ovog incidenta u gradu je nastao potpuni haos. Podsjetimo, prije par dana Kanada je podignula stepen opasnosti od mogućeg terorističkog napada.

 

Neki mediji javljaju da je do pucnjave došlo i u blizini luksuznog hotela Chateau Laurier, a malo kasnije i kod jednog trgovačkog centra. Policija smatra da bi napadača moglo biti i više.

 

Kanadska policija potvrdila je pucnjavu na vojnike koji su čuvali spomenik poginulima u Drugom svjetskom ratu, a neki mediji izvještavaju da je paljba odjekivala i unutar same zgrade parlamenta. Napadač je navodno otrčao u zgradu parlamenta, pa je i unutar parlamenta došlo do pucnjave.

 

Na internetu se pojavila i snimka pucnjave.

 

 

Nepoznati napadač je u bijegu. Navodno je riječ o muškarcu s automatskom puškom, na sebi je imao tamni kaput, a na glavi pokrivalo karakteristično za bliskoistočne države.

 

Današnji incident dogodio se samo dva dana nakon što je policija u Quebecu ubila muškarca koji je nedavno prešao na islam i simpatizira džihadiste, nakon što se on automobilom namjerno zaletio u dvojicu vojnika.

 

(Danas.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook