KRAJ SIMBOLA JEDNE EPOHE

B92 odlazi u historiju

Mediji22.10.14, 13:24h

B92 odlazi u historiju
Od Nove godine B92 odlazi u istoriju, a na njeno mesto dolazi OTV. Tako će se, naime, zvati nova televizija, naslednica “Devedestdvojke”, saznaje „Blic“

Promjenom imena okončaće se i promjena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započeta nakon što je ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika. Jedan od poslednjih koraka u tom smjeru je i praktično skidanje emisije “Utisak nedjelje” s programa. U samoj kući nisu željeli ni da potvrde ni da demantuju informacije do kojih je došao “Blic”.

 

- Ukoliko bude doneta odluka o promeni naziva televizije, mediji i šira javnost biće blagovremeno obavešteni - kratko je prokomentarisao v. d. direktora B92 Vladan Anđelković. On je, zapravo, samo ponovio odgovor koji smo prethodno dobili od Odjeljenja za odnose sa javnošću B92, a na našu konstataciju da se, dakle, ipak o tome razmišlja, jer “gdje ima dima ima i vatre”, ostao je bez jasnog odgovora.


Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji:
- Promjena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vrijeme obavještena - kratko je napisao Matić u odgovorima.


Time će, praktično, biti ispunjena želja potpisnika peticije za promjenu imena medijske kuće B92, koju je pokrenuo jedan od njenih osnivača Dušan Mašić. On je svoju inicijativu objasnio željom da se sačuva “uspomena na sve ono što su mnogi od nas uložili kako bi B92 postao jedan od vodećih informativnih brendova u Srbiji i regionu”.


B92, inače, već nekoliko mjeseci program emituje iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gde se nalazi redakcija, pošto je u toku seldiba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV „Prva“.


Istovremeno, kablovski kanal B92 info, kako saznajemo, nastaviće da se emituje pod tim imenom, a ime neće menjati ni Radio B92, čije će sjedište ubuduće biti u poslovnom centra “Eurocentar”, u centru Beograda.


Goran Karadžić, predsednik Regulatornog tijela za elektronske medije, kaže da ne postoji nikakva prepreka za promjenu imena B92 jer je isto to već rađeno u slučaju “prekrštavanja” TV „Košave“ u TV „Hepi“ i „Foksa“ u „Prvu“.

 

- Potrebno je samo da nas obavijeste o promjeni imena i da nam dostave novo rješenje loga koje mi potom dostavljamo Ratelu - kaže Karadžić.

 

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook