Bivša uposlenica agencije 'Fabrika' nakon akcije 'Gibraltar'

'Imam potrebu da kažem glasno da je Senad Zaimović bio i ostao jedan od mojih najvećih uzora'

Hronika22.10.14, 12:15h

'Imam potrebu da kažem glasno da je Senad Zaimović bio i ostao jedan od mojih najvećih uzora'
Bivša uposlenica sarajevske marketinške agencije "Fabrika" na svom Facebook profilu dala je podršku direktoru ove agencije Senadu Zaimoviću, čije se ime spominje u okviru akcije ''Gibraltar''.

 


''Imam potrebu da kažem glasno da je Senad Zaimović bio i ostao jedan od mojih najvećih uzora'', napisala je Amela Šiber status na svom Facebook profilu, te citirala izjavu Zaimovića koju je danas dao za portal Klix:

 
"Iz policije su došli da me traže u agenciji, nakon čega su me moji saradnici obavijestili o svemu. Odmah sam krenuo nazad, jer sam ja državljanin BiH, te ću odmah po dolasku u našu zemlju, otići u prostorije SIPA-e da vidim o čemu se radi", kazao je Zaimović.

 

Senad Zaimović je, također, u svojoj izjavi naveo i da mu nije jasno zašto se sumnjiči kada nikada nije radio sa Eronetom.  

Podsjećamo, po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, od ranih jutarnjih sati, više stotina policijskih djelatnika SIPA i policijskih agencija koje pružaju potporu u akciji, na terenu su izvršili lišenja slobode, pretrese i privođenja, usmjerenu na devet osoba koje su meta ovih aktivnosti.


U okviru ove akcije, realiziraju se lišenja slobode osumnjičenih, među kojima su Neven Kulenović (1967.), direktor marketinške agencije S.V.R.S.A, zatim Belma Kulenović (1972.), Sanjin Kulenović (1970.), Lajla Torlak (1978.), Darko Aleksić  (1965.), te osumnjičeni  Ejub Kučuk(1973.) i Senad  Zaimović (1964.) kao i visoki dužnosnici telekom kompanije "Eronet“, među kojima direktori Stipe Prlić (1958.) i Zoran Bakula (1964.).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook