Nastup na 18. Jazz Festu

Avishai Cohen jesenju turneju završava u Sarajevu

Kultura21.10.14, 15:55h

Avishai Cohen jesenju turneju završava u Sarajevu
Trio kontrabasiste Avishaija Cohena na jesenjoj je evropskoj turneji koja 8. novembra završava u Sarajevu, na 18. Jazz Festu.

 


Proteklog vikenda trio kojeg čine i pijanista Nitai Hershkovits i bubnjar Daniel Dor nastupao je u Italiji, a večeras je prvi od dva koncerta koja će održati u Štokholmu nakon čega slijede nastupi na jazz festivalima u Švedskoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Slovačkoj, Francuskoj i Holandiji, uključujući i nastup na festivalu u Roterdamu za koji su ulaznice rasprodane prije nekoliko dana.


Inače, Cohen, kao svestrani instrumentalista, kompozitor, vokalista i jedan od značajnijih kontrabasista protekle decenije, privlači veliku pažnju javnosti i kritike te ne čude rasprodani koncerti širom Evrope. Već je počela prodaja ulaznica za koncert koji će Avishai Cohen Trio održati u aprilu naredne godine u čuvenoj pariškoj Olimpiji, a za koji se očekuje da će biti rasprodan upravo poput njihovog posljednjeg nastupa u Francuskoj, na festivalu Jazz a la Villette.


Koncert u Sarajevu bit će jedini koncert ovog uzbudljivog trija u regiji, stoga osigurajte na vrijeme ulaznice koje možete rezervirati na www.jazzfest.ba a od ponedjeljka i kupiti u festivalskom box officeu u BKC-u. Ulaznica za koncert trija Avishaija Cohena koji će biti održan 8. novembra s početkom u 21.00, vrijedi i za koncert norveškog saksofoniste Hakona Kornstada isti dan u 20.00.


Pogledajte i poslušajte izvedbu kompozicije Seven Seas na francuskom festivalu Jazz in Marciac u augustu ove godine:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook