Selma Bajrami progovorila nakon duge šutnje

Nije tačno da me Mujo tuče! Zar sam ja žena koju može neko da maltretira?!

Zabava21.10.14, 13:14h

Nije tačno da me Mujo tuče! Zar sam ja žena koju može neko da maltretira?!
Žena sirena se vratila. Punom parom radim na svom tijelu. Redovito vježbam i pazim na ishranu, rekla je u intervjuu za tabloid Express Selma Bajrami

Najpopularnija bh. folk pjevačica Selma Bajrami svojim izuzetnim glasovnim mogućnostima, istančanim uskusom za modu i isklesanom figurom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, piše Expressmag.ba.

 

Nastupi preposjećeni

 

Naime, rođena Tuzlanka već godinama je broj jedan na estradnom nebu u našoj domovini, a drag je gost i susjednih nam država. Njeni nastupi su preposjećeni, pa često karte za njene svirke, nastupe i koncerte tek što budu puštene u prodaju u enormnom broju odmah se rasprodaju.

 

Ostvarila je i životnu ulogu postavši majka malenog anđela, kako naziva svog Darisa kojem posvećuje najveću pažnju. Najteže joj pada rastanak sa sinom, kada je poslovno odsutna, ali kako kaže u tim trenucima mirna je jer joj u pomoć često "uskoči" majka, čiji je Daris mezimac.

 

U sretnom je braku sa suprugom Mujom, koji joj pruža maksimalnu podršku na svim poljima.

 

Nedavno je promovirala i novi album "Tijelo bez duše", kojim je publika oduševljena, a prema mišljenju muzičkih znalaca pjevačica je ovim albumom napravila pravi bum, a prognozirali su i da će nove pjesme zasigurno visoko kotirati na muzičkim ljestvicama, piše Express.

 

Izdala si novi album, koliko si zadovoljna pjesmama i kakve su reakcije?

 

- Ja sam uvijek zadovoljna svojim pjesmama i ovaj put mislim da sam napravila pravu stvar. Napravila sam veliki bum albumom. Prezadovoljna sam reakcijama. Dobivam mnogo pohvala i komplimenata. Intezivnije sam krenula s promocijom albuma i s nastupima. Rezervirana sam čak do marta, dakle, radi se punom parom.

 

Jesi li ostala vjerna starim autorima ima li noviteta na albumu?

 

- Ostala sam vjerna i starim autorima, ali ima i noviteta. Radila sam s Dejanom Abadićem, Brajom, Vernesom Stakom i mnogim drugim.

 

Kada je za očekivati neku veću turneju po bh. gradovima?

 

- Mnogo je planova, a sobzirom na to da sam imala pauzu od dvije godine, treba sada sve to nadoknaditi. Rokovnik mi je prebukiran brojnim nastupima. U skorije vrijeme uslijedit će turneje po Evropi i regionu. Moji nastupi su preposjećeni, uvijek ima puno raje.

 

S obzirom da si nastanjena u Beču, koliko često dolaziš u rodnu Tuzlu?

 

- Jako često sam u Tuzli. Stalno sam na relaciji Beč - Tuzla. Uskoro namjeravam potpisati ugovor s Hayat produkcijom, ali nikako da se to realizira, s obzirom na brojne obaveze. Nedavno sam bila i na "Pinku" i "Grandu". Nisam ograničena i sa svim sam medijima u odličnim odnosima.

 

Koliko ti teško pada razdvojenost od sina, kada nastupaš?

 

- Jako teško mi pada odvojenost od sina, ali mi je drago što u trenucima, kada sam poslovno odsutna, on je s mojom mamom, koja se odlično brine o njemu. No, nikada ne ostajem duže od tri dana. Svake minute mi nedostaje i kako je stariji sve mi se teže razdvojiti od njega.

 

Pojavljivale su se priče da već dugo ne živiš, sa suprugom Mujom, koliko u tome ima istine?

 

- Ja još uvijek živim sa svojim suprugom pod istim krovom. A drugim detaljima ne bih komentirala.

 

Je li tačno da ste se posvađali, kada te je navodno izudarao?

 

- Zar ja vama izgledam kao osoba koja dopušta da je neko maltretira?!

 

Uvijek ističeš, bivši menadžeri, saradnici... imaju nešto protiv tebe, je li stvarno misliš da ti neko želi napakostiti?

 

- Ne, ne, ne! Ovo je moj prostor. Ne dajem prostor nekim nevažnim ljudima, ovo je moj intervju, znači osobe koje nisu više dio mog života - njih ne želim komentirati.

 

Osmijeh oružje

 

Prokomentiraj nam zašto te neki mrze, a drugi vole?

 

- To je uvijek tako bilo. Ja mislim da je presudna ljubomora. Uvijek je bilo podmetanja. Meni je u principu drago što imam više onih koji me vole, nego onih što me mrze. Oni koji me mrze ili su zavidni ili jedva čekaju da mi se nešto ružno desi. Ali, njihova kazna je sto su rođeni takvi. Moje oružje je moj osmjeh.

 

Šta to posjeduješ što smeta mnogim tvojim kolegicama, pa te neprestano "nosaju po ustima"?

 

- Na obazirem se na komentare zlobnika. Uvijek gledam ono najbolje u ljudima i trudim se da zanemarim to loše. Ponekad osjetim kada se nađem u društvu, neke ljubomorne ispade, ali kao što sam kazala osmjeh je moje najveće oružje.

 

Zanimljivo je da nedavno kada si snimala novi spot, da ga je od tvojih kolega, bar si tako objavila na svom Facebook profilu, jedino pohvalila Jelena Karleuša. Šta misliš o njoj?

 

- Jelena Karleuša je dobra osoba. Dobar je drug. Odlično radi svoj posao. Tron estrade, svakim danom sve više dobiva na popularnosti. O njoj imam lijepo mišljenje, kada se vidimo lijepo se ispričamo. Žena nema kompleksa, zato i nema problema, oni koji je mrze - ljubomorni su. Ona širi bratstvo i jedinstvo.

 

Tvoje mišljenje o muzičkim rijaliti šouovima?

 

- Super stvar. U principu uvijek je bolje da se talenti prijave, nego da se ne prijave. Takvi šouovi su odlični za promociju.

 

Dosta je mladih djevojaka, koje su na putu da postanu pjevačice, koje te maksimalno kopiraju....

 

- Drago mi je kada neko uspije, i ako im se sviđa moj stil - neka pjevaju. Podržavam sve mlade talente. Svima želim puno sreće.

 

Nedavno je Brena rekla : "Neka pjevaju, ali mislim da je dovoljno jedna Brena na estradi". Misliš li ti da je dovoljna jedna Selma?

 

- U principu Brena je Brena. Ona je broj jedan u bivšoj Jugoslaviji. Cijenim starije kolege, pored Brene volim i Anu Bekutu, Nadu Topčagić.... Čast mi je što sebe mogu nazivati kolegicama tako velikih zvijezda.

 

Kako komentiraš to što je na bh. sceni, vrlo mali broj pjevačica, uglavnom preovladavaju muškarci?

 

- Imamo mi pjevačica, ali im je teško doći do izražaja, naravno zbog manjka promocije. U Srbiji je mnogo bolja situacija.

 

Vratila si staru kilažu, jesi li ponovo ona stara žena sirena?

 

- Žena sirena se vratila. Punom parom radim na svom tijelu. Redovito vježbam i pazim na ishranu.

 

Duet s Adilom

 

Prije nekoliko mjeseci pričalo se da ćes snimiti duet s Adilom, šta se dešava na tom planu?

 

- Pa, bilo je neke priče davno, dok Adil nije ništa snimio. Promijenilo se dosta toga. Dok sam živjela u BiH, više sam bila u mogućnosti razgovarati s kolegama iz BiH i regiona. No, kako sam se preselila u Beč preokupirana sam bila drugim stvarima. Inače, cijenim njegov rad i odličan je pjevač. Iskreno, pjevači manje u većini situacija odlučuju s kim će raditi duet, više se tim okupiraju menadžeri. Nikada se ne zna šta će se desiti u budućnosti. Vidjet ćemo...

 

(expressmag.ba/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook