U POGANOJ VLAKI

Majka Bandića: 'Moj Milan naša se na takom mistu da ga linčine bodu i s liva i s desna. A on u sredini'

Hronika21.10.14, 10:03h

Majka Bandića: 'Moj Milan naša se na takom mistu da ga linčine bodu i s liva i s desna. A on u sredini'
Strpalo ga tamo di mu nije misto, kaže 94-godišnja Blagica Bandić, ljuta na sve koji se sada naslađuju njezinu sinu

Maleno hercegovačko mjesto Pogana Vlaka pokraj Gruda većem dijelu javnosti poznato je vjerojatno samo zato što je u njemu rođen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

Stoga se u mjestu u ponedjeljak s osobitim zanimanjem pratilo uhićenje čelnog čovjeka hrvatske metropole i njegovih suradnika. Očekivano, mještani su uvjereni da se protiv “njihova Milana” vode političke spletke, te da je jedini njegov krimen što je bio pošten i dobar svome narodu.

 

‘Čemu se vesele’

Pred Bandićevom rodnom kućom, u kojoj i danas živi njegova stara majka Blagica, okupile su se brojne novinarske ekipe. Dočekala ih je Bandićeva sestra Tonka s kćeri Zoricom. Nisu baš bili razgovorljivi. Reporterima je sestra Tonka otkrila kako je bolesna Blagica Bandić teško doživjela uhićenje svog sina.

 

- Bolesna je, dosta joj je vlastite muke, sad sidi u kući i samo plače - rekla je.

 

Bandićeva majka Blagica prošle je godine imala tešku operaciju srca, stanje joj i dalje nije takvo da može podnijeti velike šokove, a tu su i godine jer je napunila 94, pa su ukućani jučer bili zabrinuti za njezino zdravlje. Ipak, novinare je nakratko primila i pojadala na sve što se događa.

 

- Strpalo ga tamo di mu nije misto. Gledam jutros onog Bernardića ( Davora Bernardića, predsjednika zagrebačkog SDP-a, op.a.) i njegove koji se smiju. Čemu se vesele?! Pa oni Kregar (Josip, op.a.), svaka mu se dlaka naslađuje! - ljutila se majka zagrebačkog gradonačelnika.

 

Kao i svaka majka, uvjerena je da je njezin sin potpuno nevin. Stoga joj i smetaju oni koji mu se rugaju, a možda je baš njima pomogao.

 

- Moj Milan je taki dobar čovik da će svakom pomoć. I opet ne valja. Pa mu kažu da se pravi. ‘Ajde se ti pravi čitav život i radi ono što on radi. Taki je bio otkad je prohoda - tužno nam je rekla Blagica Bandić.

 

Prema njezinu mišljenju, Milanov je krimen samo to što nikada nije htio biti u lošem društvu, nego se trudio ići svojim putem.

 

- Ali šta će, naša se na takom mistu da ga linčine i lopovi bodu i s liva i s desna. A on u sredini - veli nam majka utamničenog gradonačelnika.

 

Operacija srca

Milan Bandić za nju je uvijek pronalazio vremena. Često bi svraćao u rodnu Poganu Vlaku, makar na koji sat, samo da bi je vidio. Nakon operacije u svibnju 2013. posjetio ju je u Mostaru usred noći i donio joj buket cvijeća. Ona mu je zahvalila tepajući mu “lijepo moje zlato”. Bilo je to točno na dan njegove ponovne pobjede na zagrebačkim izborima, a Bandić je odmah po objavi rezultata, sa suzama u očima, objavio kako mu majka ima teške srčane komplikacije i umjesto slavlja u izbornom stožeru odjurio u mostarsku bolnicu.

 

Ljubav prema majci

U bolnicu bi dolazio kasno u noć, nakon poslovnih obaveza. Majka Blagica za njega je uvijek imala samo riječi hvale. Sin joj je obnovio i rodnu kuću, koja je sada najveća i najljepša u selu, a mještani je opisuju kao “kuću od kamena koja sva sjaji”.

Ljubav prema majci nikad nije skrivao. Zagrebački gradonačelnik često se, pa i putem televizijskih spotova, hvalio svojim kuharskim umijećem, no nikada nije propustio reći da ga je kuhanju naučila baš majka Blagica.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook