SKANDALOZAN TRANSPARENT

Albanski navijači u Makedoniji poručili: 'Srbi su kancer Evrope'!

Sport20.10.14, 16:33h

Albanski navijači u Makedoniji poručili: 'Srbi su kancer Evrope'!
Nastavljaju se nemile scene na fudbalskim stadiona a povodom srpsko-albanskih odnosa. Pet dana posle prekinute beogradske utakmice reprezentacija pomenutih država, u Makedoniji su se se albanski navijači pobrinuli za novi skandal

Na utakmici između Škendije i Vardara, pristalice domaće ekipe, čiju većinu čine Albanci, nazvali su Srbe "kancerom Evrope".

 

Najprije su preko cijele tribine u Tetovu raširili zastavu na kojoj je bio kolaž fotografija iz naše zemlje, od ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, preko fotografija prekida utakmice Italija - Srbija u Đenovi zbog ponašanja dijela srpskih navijača, a onda i sa stadiona Partizana, gdje su se Srbija i Albanija sastale prošlog utorka, ali samo do 41. minuta kada je bespilotna letjelica donijela zastavu tzv. "Velike Albanije", što je pokrenulo niz vrlo loših događaja, okončanih definitivnim prekidom utakmice.

 

Nedugo nakon što su razvili ovu ogromnu zastavu, navijači Škendije su ispod raširili i transparent na kome je pisalo:

 

"Oni su kancer Evrope - UEFA, šta ti više od toga treba?"

 

 

A upravo UEFA bi trebalo da u četvrtak izrekne kazne za prekinuti meč Srbija - Albanija, u kojoj je naša strana optužena za ubacivanje pirotehničkih sredstava, nasilje u publici, ulazak navijača na teren, te za propuste u organizaciji utakmice i upotrebe lasera, a albanska delegacija za to što su igrači odbili da odigraju nastavak utakmice, te zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta.

 

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook