Razmatraju se izborni rezultati

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a u Sarajevu

Front20.10.14, 15:04h

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a u Sarajevu
Sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojoj će biti razmatrani izborni rezultati te stranke počela je danas u Sarajevu.

 



Potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, koji je prošle sedmice podnio ostavku na tu stranačku funkciju, izjavio je da je siguran da će danas na sjednici Predsjedništva voditi ozbiljnu i drugarsku raspravu, prije svega u kojoj će se probati dovesti do zaključaka.



- Nadam se da ćemo više voditi računa o SDP-u nego o ličnim interesima - kazao je Hadžić  uoči početka sjednice Predsjedništva, dodajući da je prerano govoriti o eventualnim kandidatima za novog predsjednika stranke.



- Očekujem da budemo zreli i razumni i da bez emocija prvo priznamo da smo doživjeli poraz na izborima i da nam je potrebna unutarnja demokratizacija i da zacrtamo sasvim konkretne korake šta dalje. Očekujem da to uradimo i optimista sam - izjavila je članica Predsjedništva SDP-a Besima Borić.



Potpredsjednik GO SDPBiH Jasmin Imamović također je rekao da se ništa neće promijeniti ako se ne demokratizira SDP.



Fikret Musić, predsjednik Kantonalnog odbora SDPBiH, očekuje da će poslije današnje sjednice Predsjedništva stranke imati dogovor za kongres stranke.



Član Predsjedništva SDP-a Tomo Vidović kazao je da SDP zaslužuje kandidat za predsjednika da bude iz reda aktivista, odnosno kadrova koji imaju stručni potencijal i založio se da se prilika da mlađim ljudima.


Na upit novinara član Predsjedništa SDP-a Hamdija Lipovača nije isključio mogućnost da i on bude jedan od kandidata za novog predsjednika SDP-a.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook