Ne propustite

'Tajna džema od malina' na sceni SARTR-a i 'Promjena' u BKC-u

Kultura20.10.14, 12:01h

'Tajna džema od malina' na sceni SARTR-a i 'Promjena' u BKC-u
„Tajna džema od malina“ predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića

 

Do kraja mjeseca oktobra predstava „Tajna džema od malina“ se igra u pet termina na sceni Sarajevskog ratnog teatra i to u utorak 21, srijedu 22, četvrtak 23, subotu 25. i nedjelju 26. oktobra s početkom u 20 sati.

 

„Tajna džema od malina“ predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.


Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književnih talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću. Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Predstavu „Tajna džema od malina“ realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.

 

U predstavi igraju: Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović, Benjamin Bajramović, dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju: Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda i Adnan Lugonić, a režiju Selma Spahić.

 

Rezervacije ulaznica: Tel: 033/664-070 (svaki radni dan od 10h do 16h), 064/4-168-148 (tokom vikenda) ili Facebook inbox: https://www.facebook.com/sartr1992. Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10h do 16h, a na dan predstave i od 18h do 20h.

 

U petak, 24. oktobra u 20 sati na sceni Bosanskog kulturnog centra, publika će ponovo imati priliku pogledati hip-hop mjuzikl „Promjena“. Ovaj projekat je realizovan uz saradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja „Scena“ u sklopu Programa Teatarski opservatorij i  angažovan je veliki broj učesnika.

 

Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković,  Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo, Ivana Vojinović i Davor Sabo na sceni će se naći četrnaest plesača i grupa muzičara. Koreograf predstave je Željko Božić iz Slovenije koji je sa svojim koreografijama  osvojio približno sto titula na festivalima i takmičenjima. Hip-hop mjuzikl je autorski projekat Admira Crvčanina koji potpisuje scenario i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović.

 

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni BKC-a od 10 do 17 sati. Rezervaciju je moguće izvršiti pozivom na telefon 060 312 7951. Određeni broj ulaznica će biti i na blagajni SARTR-a od utorka od 18 do 20 sati.

 

Više informacija o predstavama možete pronaći na SARTR-ovoj web stranici www.sartr.ba ili pozivom na telefon 033 664 070.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook