Paneuropska unija BiH

'BiH na prekretnici – Novi pristup euroatlantskim integracijama' u Sarajevu od 24. do 26. oktobra

Front20.10.14, 11:54h

'BiH na prekretnici – Novi pristup euroatlantskim integracijama' u Sarajevu od 24. do 26. oktobra
Na konferenciji će sudjelovati veliki broj predstavnika Paneuropskih organizacija iz cijele Europe predvođeni međunarodnim predsjednikom Alainom Terrenoireom, predstavnika bh vlasti, međunarodne zajednice, diplomatskog kora i akademske zajednice. Između ostalih na konferenciji će govoriti i zastupnici u Europskom parlamentu: Tonino Picula, Tanja Fajon, Dubravka Šuica i Eduard Kukan

Paneuropska unija Bosne i Hercegovine, kao organizacija kojoj je glavni cilj rad na promociji Bosne i Hercegovine i njezinom približavanju euroatlantskim integracijama, organizira Međunarodnu konferenciju „Bosna i Hercegovina na prekretnici – Novi pristup euroatlantskim integracijama“ koja će biti održana u Sarajevu od 24. do 26. oktobra uz podršku Fondacije Konrad Adenauer, Hanns Seidel Fondacije i Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

 

Na konferenciji će sudjelovati veliki broj predstavnika Paneuropskih organizacija iz cijele Europe predvođeni međunarodnim predsjednikom Alainom Terrenoireom, predstavnika bh vlasti, međunarodne zajednice, diplomatskog kora i akademske zajednice. Između ostalih na konferenciji će govoriti i zastupnici u Europskom parlamentu: Tonino Picula, Tanja Fajon, Dubravka Šuica i Eduard Kukan.


 
Interes medija i javnosti za ovaj dogadjaj je iznimno veliki jer je, pored ostalog, sam dolazak predstavnika europskih institucija poruka novima vlastima da moraju biti više proeuropske, ne samo na riječima već i u konkretnim potezima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook