NADA UMIRE ZADNJA

Cvijanović vjeruje da do kraja preborjavanja ima šanse da pobijedi Ivanića

Front19.10.14, 19:58h

Cvijanović vjeruje da do kraja preborjavanja ima šanse da pobijedi Ivanića
Kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ocijenila je večeras da je neprihvatljivo da još nisu objavljeni rezultati općih izbora te da to ostvara prostor za špekulacije što se može spriječiti time da Centralna izborna komisija BiH redovno objavljuje ažurirane podatke, bez obzira koliko se dnevno obradi

Tvrdi da postoje realne šanse da do kraja prebrojavanja ona dobije više glasova od kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića koji trenutno vodi na osnovu dosad prebrojanih glasačkih listića.

 

Gostujući u vijestima banjalučke Alternativne televizije, ona je dodala da SNSD sa dosadašnjim koaliconim partnerima ima većinu u parlamentu RS, kao i da sastavi novu vladu RS-a, ali u tom slučaju sebe ne vidi ponovo na premijerskom mjestu.

 

Ranije je SNSD saopćio da bi tu funkciju mogao da obavlja Igor Radojičić, s tim da napominje da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima, DNS-om i socijalistima RS-a.

 

Cvijanović sebe vidi u političkom životu tamo gdje je, kaže, postavi njena politička partija, ali ističe da vjeruje da će ipak biti srpska članica Predsjedništva BiH, nakon što se objave konačni rezultati.

 

Na pitanje da li će SNSD sarađivati sa koalicijom "Domovina", kazala je da ne vjeruje da bi ta koalicija mogla da bude tas na vagi prilikom formiranja nove entitetske vlasti.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook