Masovni treninzi mu 'došli glave'

Čedomir Jovanović hitno operisan: Izvadili mu parče kosti!

Hronika19.10.14, 13:57h

Čedomir Jovanović hitno operisan: Izvadili mu parče kosti!
Čedomir Jovanović u noći između četvrtka i petka imao ozbiljan zahvat na lijevom koljenu. Ljekari mu očistili zglob i oštećena tkiva ligamenata i tetiva

Izvor: Kurir-info.rs

 

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović hitno je operisan u noći između četvrtka i petka u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“! 

 

Kako Kurir saznaje, zahvat je bio vrlo ozbiljan, a ljekari su političaru morali da odstrane i dio kosti lijevog kolena!

 

Ronio sa šavovima

 

- Operacija nije bila nimalo naivna, izvađen je deo kosti, očišćen zglob, sređena su oštećena tkiva ligamenata, tetiva i mišića. Jovanović nije želeo da čeka intervenciju u inostranstvu zato što veruje našim lekarima, s kojima odranije ima dobra iskustva - kaže izvor Kurira blizak Jovanoviću.

 

Kako objašnjava, šef liberala je do sada pet puta operisao desno, a sada prvi put lijevo koleno.

 

- Tri dana posle operacije u avgustu ronio je sa šavovima, zaštićen vodootpornim zavojima i ortozom. I tada i sada je odmah napustio bolnicu, samo što je ovog puta došao u stranku i rekao: „LDP, na noge. Vreme je“. Ljekari i medicinsko osoblje bili su vrhunski, što je jedan od razloga netipičnog postoperativnog toka - dodaje naš izvor.

 

Inače, prvi čovjek liberala u Srbiji je zbog dugogodišnjeg bavljenja raznim ekstremnim sportovima više puta zadobijao ozbiljne povrede, pa je zato imao i nekoliko ponovljenih operacija koljena. 

 

Povrede zbog sporta

 

Povrijedio se i ljetos, kada je na ljetovanju na grčkom ostrvu Mikonosu pao prilikom vožnje motora, zbog čega mu je desna noga bila u longeti. Posljednju operaciju koljena imao je u avgustu, takođe na Banjici, i to ubrzo nakon povratka s Mikonosa. Zbog povrede koljena duže vrijeme je išao i na terapije kod poznatog stručnjaka Milana Ilića, koji je liječio i Anu Ivanović, kao i košarkaša Nenada Krstića dok je bio u NBA.

 

U LDP nisu željeli da komentarišu saznanja Kurira.

 

cedomir-jovanovic

 

MASOVNI TRENINZI MU DOŠLI GLAVE

Lider LDP poznat je kao ljubitelj planinarenja, padobranstva, paraglajdinga i skijanja. Išao je u osvajanje K2, u svijetu poznatog kao „divlja planina“, inače drugog najvišeg planinskog vrha na svijetu.

 

Peo se i na Akonkagvu, vrh visok 6.962 metra, koji se nalazi u masivu Anda. Tada je na temperaturi od minus 35 stepeni dobio i ozbiljne promrzline.

 

Osvojio je i Monblan, najviši vrh Alpa i zapadne Evrope. Sa još 11 skijaša iz svijeta bio je i u ekspediciji u Pakistanu, na planini Karakorum, gdje se na vrhove uspinjao vojnim helikopterom, a zatim spuštao snoubordom.

 

Takođe, ronio je i istraživao dubine Jadrana na ostrvu Hvar. Sredinom ove godine, kada su Srbiju zadesile poplave, u ronilačkom odijelu je pomagao u akciji spasavanja Obrenovčana.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook