OD 15. DO 19. OKTOBRA NA AKADEMIJI LIKOVNIH UMJETNOSTI

Treći SOS Dizajn Festival: Vrhunski umjetnici okupljeni u Sarajevu

DEPO Art17.10.14, 16:22h

 Treći SOS Dizajn Festival: Vrhunski umjetnici okupljeni u Sarajevu
Ove godine Festival se održava od 15. do 19. oktobra, a tokom pet dana trajanja predavači će održati brojne radionice, a neke od tema su "Dizajn menadžment", "Način generiranja autorskih sadržaja" i "Ilustracija od C do F"

Na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo izložbom 180 radova "Crtanje je mišljenje", jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera Miltona Glasera, započeo je Treći SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja "Studenti dizajna".


Ove godine Festival se održava od 15. do 19. oktobra, a tokom pet dana trajanja predavači će održati brojne radionice, a neke od tema su "Dizajn menadžment", "Način generiranja autorskih sadržaja" i "Ilustracija od C do F".


Pored ovoga bit će otvorene i izložbe "PDP Konferencija", "Plakatiranje" (Hrvatska) i izložba "Industrija dizajna".


Pod motom "Uči, radi, zabavi se" više od stotinu gostiju iz regije prisustvuje i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH i regije.


Serija predavanja započela je 16. oktobra u Meeting Pointu, a u okviru Festivala bit će organizirano ukupno pet radionica za studente na kojim će biti predavači iz cijelog svijeta.


Oočekuje se i dolazak velikog broja studenata iz regije (Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Slovenija), a organizatori najavljuju i da će se ove godine nastojati povezati mladi dizajneri i industrija na radionici "Dizajn menadžment" te će se nastojati povezati dizajnere s kompanijama koje su iz različitih branši od produkt dizana do grafičkog dizajna.


Kino Meeting Point je festivalsko mjesto susreta, dok se PechaKucha večeri održavaju u Kinu Kriterion. Tokom festivalskih večeri za dobru atmosferu zaduženi su SOS partyji koji će bez sumnje SOS Dizajn Festival i ove godine studentima dizajna učiniti zanimljivijim.


Organizatori su i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna kao što su Ian Anderson (Velika Britanija), Viktor Koen (SAD), Miha Klinar (Slovenija), dok iz susjedne Srbije i Crne Gore dolaze Borut Vild, Srđan Ćešić i Ana Matić, koji će kroz svoje osobne uspjehe motivirati studente.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook