Sinoć u Ulici Hamdije Kreševljakovića

Pokolj u centru Sarajeva: U masovnoj tuči i pucnjavi ranjene četiri djevojke i mladić!

Hronika14.10.14, 11:19h

Pokolj u centru Sarajeva: U masovnoj tuči i pucnjavi ranjene četiri djevojke i mladić!
Pet osoba je povrijeđeno, tri su zadobile teške, a dvije lakše tjelesne povrede

 

Sinoć je u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića oko 22:00 sati došlo do sukoba imeđu dvije grupe osoba, nakon čega je došlo do tuče i pucnjave, a korišten je i nož.

 

Pet osoba je povrijeđeno, tri su zadobile teške, a dvije lakše tjelesne povrede.

 

Povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

 

Kako je potvrdila portparolka KCUS-a Muamera Šehić, na Kliniku urgentne medicine primljeno je pet osoba oko 22:30 sati.

 

- Pacijentica inicijala E. L. (1997) primljena je sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i upućena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju na liječenje. Pacijentica D. K. (1993) ima prostrelnu ranu na stražnjici, zbog čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Pacijentica S. DŽ. (1993) ima prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice te je i ona upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na liječenje. Pacijentica H. A. (1992) je primljena sa ubodnom ranom lijevog koljena te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena na kućno liječenje. Pacijent T. F. (1991), jedini muškarac, ima ubodnu ranu lijeve natkoljenice. On je nakon ukazane pomoći pušten kući - rekla je Muamera Šehić.

 

Policijski službenici su u ulici Trg fra Grge Martića, općina Stari Grad Sarajevo pronašli i lišili slobode M.E., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 346., 239. KZ F BiH (Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 52. ZONDINOIM-a. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet pištolj nepoznate marke sa okvirom i 2 metka, 5 paketića zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna tableta u obliku srca plave boje i 2 mobilna telefona. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i pronalasku tri izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima za kojima se intenzivno traga.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook