CIRKUS U HRVATSKOJ

Podivljalog zastupnika izbacivači iznijeli sa skupštinske govornice, a on se vratio!

Hronika02.10.14, 15:49h

Podivljalog zastupnika izbacivači iznijeli sa skupštinske govornice, a on se vratio!
Božidar Kalmeta je nakon svega dao izjavu novinarima da je Marko Pupić Bakrač lutka na koncu pojedinih grupacija i da će o njima govoriti kada za to dođe vrijeme

Zbog Kalelarge drugi put zaredom nezavisni vijećnik s liste Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, prekinuo je sjednicu zadarskog gradskog vijeća odbijajući napustiti govornicu.

 

Pupić Bakrač optužio je zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu za žurno pogodovanje turskim interesima u Maraska Parku, a istodobno i zbog odbijanja da se uvrsti na dnevni red sjednice Gradskog vijeća točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu. Za tu je inicijativu u Zadru prikupljeno gotovo 11.000 potpisa.

 

"Neću dopustiti da mi sudi Partija, pa ni HDZ-ova"

 

Pupić Bakrač tvrdi da je i Kalmeta isprva podržavao preimenovanje najpoznatije zadarske ulice, ali da je to zabranio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. – Obrazloženje da je ime Kalelarga talijanizam samo je izgovor jer je stajalište Karamarka da je prikupljanje potpisa i organiziranje referenduma opasno za stranku – istaknuo je Pupić Bakrač u priopćenju nakon prekida.

 

Rekao je da ne priznaje sud partije i totalitarizam. – Drug Tito priznavao je jedino sud partije, a ja ne priznajem nikakav totalitarizam i neću dopustiti da mi sudi partija, pa ni HDZ-ova – rekao je Pupić Bakrač.

 

Četiri sata stajao za govornicom

 

Ovaj put Pupić Bakrač nije dopustio zaštitarima da ga istjeraju tvrdeći da za to nemaju zakonsko pravo, pa su se povukli, a policija nije htjela ni doći tvrdeći da vijećnik ne narušava javni red i mir. Pupić Bakrač četiri sata stajao je za govornicom kada su se u nju vratili SDP-ovci s partnerima. – Gradsko vijeće više ne postoji i nemamo uvjeta za rad. Problem je nastao jer vlast nije htjela točku o preimenovanju Kalelarge uvrstiti u dnevni red. Mi se ne slažemo s time, ali ni s blokadom vijeća iako svatko ima pravo na svoj način borbe. S obzirom na to da Gradskog vijeća nema, predlažemo da svi vijećnici i gradonačelnik Kalmeta daju ostavke i da se raspišu novi izbori – rekla je vijećnica SDP-a Irena Dragić.

 

Zaštitari su nasilno pokušali izbaciti Marka Pupića Bakrača iz gradske vijećnice. Njih trojica su ga uhvatili za ruke i noge, pokušali ga izvući, no uspio se oduprijeti nakon što su ga već iznijeli iz vijećnice i potom se vratio u vijećnicu. Mučne scene su snimljene.

 

Kalmeta: Pupić Bakrač je lutka na koncu pojedinih grupacija

 

Božidar Kalmeta je nakon svega dao izjavu novinarima da je Marko Pupić Bakrač lutka na koncu pojedinih grupacija i da će o njima govoriti kada za to dođe vrijeme. - Svaka budala može biti vijećnik, ali i gradonačelnik. Građani će sve vidjeti. To što SDP traži da svi damo ostavke ja mogu komentirati tvrdnjom neki oni svi daju ostavke u SDP-u zbog svog javašluka i nearada - rekao je Kalmeta. Marko Pupić Bakrač na govornici je stajao od 9 sati, a u 15 sati i dalje se nije znalo kako će sve završiti.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook