SKUP SDP-A U MAGLAJU

Lagumdžija: Ako vam je stalo do ove zemlje glasajte za SDP, a ukoliko želite bilo kakvu ili nikakvu BiH, onda slobodno glasajte za druge stranke

Front02.10.14, 09:23h

Lagumdžija: Ako vam je stalo do ove zemlje glasajte za SDP, a ukoliko želite bilo kakvu ili nikakvu BiH, onda slobodno glasajte za druge stranke
Socijaldemokratska partija BiH je u Maglaju nastavila sa predizbornim aktivnostima u Zeničko-dobojskom kantonu, a i u ovom gradu su okupljenim simpatizerima predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti za predstojeće Opšte izbore

 Maglaj je jedan od bh. gradova koji je najviše stradao u majskim poplavama, ali i jedan od gradova u kojem su ljudi iz SDP BiH, koji čine izvršnu vlast u ZDK, prvi pritekli u pomoć unesrećenim ljudima.

 

- Maglaj je grad koji je mnogo propatio u posljednje vrijeme, ali i grad koji se uspijeva polako oporavljati od strašne katastrofe koja nas je zadesila. Oporavak ne može doći preko noći, zato nam je na predstojećim izborima potreban što veći angažman svih, kako bi ostvarili što bolji rezultat na izborima i omogućili da SDP nastavi sa reformskim procesima -  rekao je predsjednik Opštinske organizacije SDP BiH Maglaj Nurudin Smajlović.

 

Munib Husejnagić, aktuelni premijer ZDK i nosilac liste za Kantonalnu skupštinu ZDK, bio je jedan od prvih koji je pritekao u pomoć građanima Maglaja za vrijeme poplava.

 

- Prije pet mjeseci sam ovdje, među prvima, ušao u čamcu, a danas je, srećom, mnogo bolje, nego prije pet mjeseci. Uspjeli smo pomoći tada, pokazali smo da znamo i da možemo upravljati procesima obnove. Zajedno sa Vladom FBiH radimo na obnovi ovog grada, a u planu su i mnogi projekti za revitalizaciju privrede, poput dva miliona KM kredita za mala i srednja preduzeća, koji je već operativan -  rekao je Husejnagić.

 

Mehmed Bradarić, delegat u Domu naroda PSBiH i kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je kako se kroz svoj mandat uvjerio da SDPBiH jedini radi na ujedinjenju ove države.

 

- Postoje mnogi koji bi jedva čekali da komadaju ovu državu, a tu ne mislim samo na one iz Banja Luke ili Mostara, nego čak i oni koji se predstavljaju kao probosanske snage. Da SDP nije bio u vlasti u proteklom periodu, ova država bi odavno bila raskomadana -  dodao je Bradarić.

 

Aktuelni premijer FBiH i generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić predstavio je najznačajnije rezultate Vlade FBiH i dodao da se na osnovu tih djela treba i odlučiti za koga glasati.

 

- Ukoliko budete cijenili djela, nema šanse da svoj glas opet ne date ovoj partiji. Pomozite nam da pobijedimo one, koji su se udružili kako bi eliminisali SDP iz vlasti u budućnosti. To su isti oni koji nas optužuju da nismo pomogli poplavljenim područjima, pa i Maglaju, a upravo načelnik ove opštine nije još uspio raspodijeliti tri miliona KM sredstava koje je Vlada FBiH u tranšama od 1. jula prebacila Opštini Maglaj - dodao je Nikšić.

 

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, objasnio je zašto je SDPBiH potpuno drugačija partija od drugih stranaka u ovoj zemlji.

 

- Ako vam je stalo do ove zemlje glasajte za SDP, a ukoliko želite bilo kakvu ili nikakvu BiH, onda slobodno glasajte za druge stranke. Ako hoćete da svi budemo ujedinjeni i ravnopravni na svakom dijelu ove države, onda izaberite SDP, isti onaj koji će u sljedećem mandatu nastaviti gradnju Koridora 5C. Ne radi populističkih obećanja, nego zato jer jedna uložena KM u ovaj projekat, znači dvije uložene KM u bh. privredu - zaključio je Lagumdžija, saopćio je Centar za informisanje SDPBiH.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook