PREDIZBORNI SKUP U JAJCU

Mustafa Cerić se ispod Titove biste obratio simpatizerima i poručio: Tu sam da šokiram!

Front30.09.14, 21:01h

Mustafa Cerić se ispod Titove biste obratio simpatizerima i poručio: Tu sam da šokiram!
Nakon Bobovca i Mila kod Visokog, Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine predizborni skup održao je i u Jajcu, u Muzeju AVNOJ-a

- Mnogi će reći da ja samo šokiram, e pa evo onda još jedan šok. Mnogi me, kao bivšeg reisa sigurno nisu mogli ni zamisliti ispod biste Josipa Broza Tita i da se obraćam sa govornice sa koje se i on obraćao - rekao je Cerić obraćajući se prisutnima sa govornice sa koje su se obraćali i vijećnici AVNOJ-a u Jajcu.

 

S tog mjesta, s izvora bratstva, jedinstva i antifašizma, Cerić je poručio da niko nema monopol na antifašizam, kao ni na Tita, saopćeno je iz Cerićevog Ureda za odnose s javnošću.

 

- Bilo je dobrih stvari u bivšoj Jugoslaviji i smeta mi što neki sada monopoliziraju Tita i upotrebljavaju ga za lični interes, a imajući u vidu šta i kako rade, ne bi smjeli spominjati ni Tita ni antifašizam. Tito je bio nešto drugo... oni su nešto treće - naglasio je Cerić.

 

Dodao je da tekovine i poruke AVNOJ-a vrijede i danas, posebno za one koji bi da dijele ili prisvajaju ovu zemlju.

 

- Našim dragim sugrađanima, Srbima i Hrvatima, ali i Jevrejima, Romima, Albancima i svima drugima poručujem da im pružam ruku suradnje i da dijelim njihovu zabrinutost za stanje u našem društvu. Pozivam ih da u duhu zajedništva uredimo državu na radost i sreću svakog čovjeka u ovoj našoj lijepoj zemlji. Želim uvjeriti sve ljude u Bosni i Hercegovini da mi je u duši svaki njen stanovnik, bez obzira na vjeru i naciju i da ću se zalagati da u našoj zemlji ne bude nijednog siromaha ni u Banjoj Luci, ni u Sarajevu, Tuzli, Foči, Mostaru, Grudama, Višegradu, Trebinju, Cazinu, Gacku, Brčkom, Orašju... jer naša zemlja je vrijedna naše ljubavi i međusobnog poštivanja i uvažavanja - zaključio je Cerić.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook