Tragedija kod Foče

Jedan brat se utopio, drugom od tuge stalo srce

Hronika30.09.14, 08:50h

Jedan brat se utopio, drugom od tuge stalo srce
Braća Trivun su nestala prošle sedmice, kada su se iz neutvrđenih razloga uputili ka obližnjoj šumi

Braća Velimir (41) i Vladimir (43) Trivun sahranjeni su juče na mjesnom groblju na Kamenu kod Foče, nakon što je policija prije tri dana pronašla njihova tijela u blizini fočanskog sela Selišta, u kojem su živjeli.

 

Velimir Trivun utopio se u srijedu u rijeci Kolini, a njegov brat Vladimir, koji je dan kasnije krenuo u potragu za njim, preminuo je od srčanog udara u šumi nedaleko od mjesta gdje mu se utopio brat.

 

Beživotna tijela pronašla je policija na području mjesne zajednice Kozja Luka, kod Foče.

 

Braća Trivun su nestala prošle sedmice, kada su se iz neutvrđenih razloga uputili ka obližnjoj šumi.

 

"Velimirovo tijelo pronađeno je u subotu u koritu rijeke Koline na jedan kilometar od Selišta, a nekoliko metara niže u sjedećem položaju pronađeno je i tijelo njegovog starijeg brata", kaže izvor Nezavisnih novina blizak istrazi.

 

Nestanak braće Trivun policiji je u subotu prijavila njihova sestra Vojislavka Krstović, koja živi u Miljevini.

 

U policiji dodaju da je obdukcijom tijela, koja je urađena u nedelju u Univerzitetskoj bolnici u Foči, utvrđeno da je mlađi Trivun smrtno stradao usljed utapanja, najvjerovatnije nesrećnim slučajem, dok je kod starijeg brata konstatovana prirodna smrt uzrokovana naglim srčanim zastojem.

 

Prema riječima očevidaca i mještana Selišta, Velimir je posljednji put viđen 24. septembra, a Vladimir dan kasnije, 25. septembra.

 

"Velimir Trivun se navodno napio u susjednom selu Donje Bare. Vraćajući se kući, prelazeći Kolinu, pao je s brvna i utopio se u nabujaloj rijeci. Vladimir je dan kasnije krenuo u potragu za njim, ali mu je najvjerovatnije srce stalo kada je vidio prizor pored rijeke", kažu mještani.

 

Kako kažu, braća su živjela sama u porodičnoj kući u Selištima i bili su veoma lošeg imovinskog stanja.

 

"Cijelu porodicu prati neka nesreća, zla sudbina. Bili su dobri, ali eto nije im se nikako dalo. Žao mi je što su im na ovakav način prekinuti mladi životi", kažu njihovi poznanici.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook