FOTO+VIDEO/ SDP U STOCU, ČAPLJINI I JABLANICI

Lagumdžija: Bio pijan ili drogiran, ovo znam - BiH nema šansi za napredak dok se ne vrati korijenima ljevice i Titu!

Front29.09.14, 16:19h

Lagumdžija: Bio pijan ili drogiran, ovo znam - BiH nema šansi za napredak dok se ne vrati korijenima ljevice i Titu!
Skupovima u Stocu, Čapljini i Jablanici Socijaldemokratska partija BiH nastavila je sa promocijom kandidata iz Hercegovačko-neretvanskog kantona za sve nivoe vlasti u našoj zemlji. Skupovi u ova tri hercegovačka grada samo su još jedan od dokaza stabilne političke snage SDP BiH u ovom dijelu zemlje

 


Skup u Stocu je privukao građane željne promjena, u odnosu na one koji ovim gradom upravljaju i rasparčavaju sve između sebe i u svoju korist. Nerin Dizdar, predsjednik Opštinske organizacije SDP BiH Stolac naglasio je okupljenima da se jedino SDP može pohvaliti rezultatima u proteklom mandatu.

 

„SDP je oduvijek bila partija običnog naroda i bila među narodom i nikad se nije pokušala okoristiti o narod, kao što to druge stranke redovno rade“, rekao je Dizdar.

 

 

Tomislav Limov, jedan od kandidata za Predstavnički dom Federalnog parlamenta, naglasio je kako je sve ono što je SDP uradio dokaz da se mogu zaustaviti oni koji su godinama pljačkali ovu državu.

 

„Dokazali smo da se može zaustaviti sve ono što je bilo negativno prije našeg dolaska na vlast“, dodao je Limov.

 

sdp-u-hercegovini-4

 

Damir Šabanović, predsjednik Opštinske organizacije Jablanica, istaknuo je kako je SDP jedina partija koja samo građanima može podnositi račune.


„Jedina smo partija koja je većinu svojih predizbornih obećanja ispunila, a to nas izdvaja od onih koji samo gledaju svoje lične interese i žele unazaditi ovu državu“, dodao je Šehanović.

 

sdp-u-hercegovini-1

 

Dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, u svom govoru je ispričao kako je, zahvaljujući podršci 280.000 glasova, koje je SDP dobio na izborima prije četiri godine, uspio zaustaviti novu podjelu države.


„Pred nama su bile karte i sve je bilo dogovoreno za stvaranje trećeg entiteta. SDP je kao politička snaga to uspio zaustaviti, a tako će raditi i u budućnosti. Nema novih podjela, ali morate zapamtiti da na ovim izborima biramo da li će karte iz Brisela ponovo doći na stol. Ova zemlja nema šansi za napredak dok se ne vrati korjenima ljevice i Titu, koji je najbolje iskoristio sve prednosti ljevice. Bio pijan ili drogiran, kao što neki tvrde da sam bio prilikom nedavnog obraćanja dok sam govorio o Titu, s ovim se, jednostavno, moraju složiti“, objasnio je dr Lagumdžija.

 

Aner Žuljević, nosilac liste SDP za Skupštinu HNK, rekao je da je ova partija prije četiri godine dobila historijsku šansu da bude dio vlasti u ovom kantonu.


„Međutim, ni tada nam nisu dozvolili da uđemo u vlast, koju u HNK činimo tek posljednje malo više od dvije godine. Otkad smo dio vlasti, napadi na nas su sve učestaliji, jer smo jedino mi uspjeli privredno pokrenuti ovaj kanton i vratiti ljudima dostojanstvo. Zato nam trebaju i sljedeće četiri godine, kako bi završili izgradnju BiH postavljene na SDP temeljima“, dodao je Žuljević.

 

sdp-u-hercegovini-3

 

Aktuelni ministar pravde i nosilac liste SDP BiH za državni Parlament Zoran Mikulić rekao je kako je set antikorupcionih zakona Vlade FBiH nešto što niko ranije pokušao usvojiti.


„Ove zakone su nam mnogi osporavali i pokušali nas spriječiti u njihovom usvajanju, upravo radi toga što više neće moći mirno spavati“, naglasio je Mikulić.


Generalni sekretar i premijer FBiH Nermin Nikšić istaknuo je kako su mnogi aktuelni saziv vlade pokušali opstruirati kroz razne lažirane afere.


„To se ponavlja i sada, kada nam razni strani, trećerazredni činovnici lažima sabotiraju kampanju. Te laži su jedva dočekali naši politički protivnici, koji jedva čekaju da nešto tuđe, pa čak i laž, odmah proglase pametnim“, naglasio je Nikšić.

 

sdp-u-hercegovini-2


Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH, rekao je kako se u kampanju nije uključio kako bi se borio za stolice, nego da se bori za bolji život bh. građana.


„I ovi posljednji napadi raznih nevladinih organizacija, koje se tobože bave praćenjem potrošnje budžetskih sredstava, su zaista smiješni, jer izgledaju kao monografija moje emisije '60 minuta', a stvari o kojima oni sad pišu, mi smo obrađivali još prije deset godina“, naveo je Hadžiomerović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook