Nakon objave imovinskih kartona

SDA tvrdi: Suljagić nije prijavio tačne podatke CIK-u, jer...

Front29.09.14, 15:32h

SDA tvrdi: Suljagić nije prijavio tačne podatke CIK-u, jer...
Iako je Suljagić govorio da nije primao naknadu na osnovu „bijelog hljeba“ nakon što je napustio poziciju ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, rješenje koje je izdalo ovo ministarstvo pobija tačnost njegove izjave


 
Nakon što je javnost dobila uvid u informaciju o tačnim prihodima kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emira Suljagića, ispostavilo se da se navedeni podaci ne slažu sa zvaničnim informacijama koje je pomenuti prijavio CIK-u prilikom kandidature za navedenu poziciju, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije (SDA).

 

Iako je Suljagić govorio da nije primao naknadu na osnovu „bijelog hljeba“ nakon što je napustio poziciju ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, rješenje koje je izdalo ovo ministarstvo pobija tačnost njegove izjave.

 

Stranka demokratske akcije (SDA) podsjeća da je Suljagić ovu funkciju napustio nakon 12 mjeseci službovanja, nakon čega je iz budžeta Kantona Sarajevo godinu dana primao naknadu u iznosu 2.200 KM mjesečno.

 

Nakon što je otkriveno da je primao novac od „bijelog hljeba“, Suljagić je ponovo pokušao obmanuti javnost informacijom da je sve prihode od „bijelog hljeba“ uplaćivao na račun koalicije 1. mart, za koju je radio honorarno. Međutim, mediji su objavili da je od te iste koalicije Suljagić za svoj „honorarni rad“ naplatio 24.100 KM.  

 

Iako Suljagićevu podobnost za funkciju člana Predsjedništva BiH neki od njegovih pristalica objašnjavaju isključivo time da on nije „rastao u svili i kadifi“, izgleda da se na takav život navikao dok je obavljao ministarsku, ali i druge javne pozicije, saopćeno je iz SDA.

 

SDA podsjeća Suljagića da plaća bošnjačkog člana Predsjedništva nije „bijeli hljeb“, nego da se ona mora zaraditi, o čemu mu može posvjedočiti sadašnji i budući član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook