Veliki uspjeh bh. filma u Dublinu

'Dah života' proglašen najboljim dokumentarnim filmom Fingal film festivala

Kultura29.09.14, 15:04h

'Dah života' proglašen najboljim dokumentarnim filmom Fingal film festivala
Dokumentarni film “Dah života” govori o tragičnoj smrti dvanaest beba u banjalučkom Kliničkom centru ratne 1992. godine i promovisan je u Banjaluci, 3.7. 2013

 

Dokumentarni film Snježane Brezo "Dah života" proglašen je najboljim dokumentarnim filmom "Fingal film festivala" koji se održava u Dublinu.


"Dah života", snimljen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, a pobijedio je u konkurenciji 60 filmova iz cijelog svijeta. "Fingal film festival" posvećen je irskoj nacionalnoj kinematografiji i autorima iz cijelog svijeta koji stupaju na međunarodnu scenu.

 

Dokumentarni film “Dah života” govori o tragičnoj smrti dvanaest beba u banjalučkom Kliničkom centru ratne 1992. godine i promovisan je u Banjaluci, 3.7. 2013.

 

Fingal Film Festival prvi je festival na kome je ovaj film predstavljen. Ove godine film će biti predstavljen i u Jihlavi, Sremskim Karlovcima i Prištini.

 

Režiju filma, rađenog u produkciji Radio–televizije Republike Srpske, potpisuje Snježana Brezo. Direktor fotografije i kamera Danijel Pavlović.

 

“Veoma sam srećna i sve mi se čini kao san! Ovo je veliki uspjeh za mene i za ekipu koja je radila na filmu, kao i za našu medijsku kuću, koja je bila producent filma. Posebno mi je drago da je istina uspjela otići u svijet, ljudi su to ovdje prepoznali i nagradili. Tokom projekcije, sala je bila prepuna, a kraj filma je popratio veliki aplauz”, rekla je Brezo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook